Τυρόπιτα με μπισκοτένια ζύμη

Συστατικά

1 φλιτζάνι (220 γρ.) γιαούρτι
1 φλιτζάνι (200gr) ελαιόλαδο
3 1/2 φλιτζάνια (500gr) απλό αλεύρι
3 αυγά
300gr τυρί φέτα
50gr σκληρό τυρί
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τα αυγά, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.
Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα πάντα καλά.
Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ. Ξεκινήστε να ανακατεύετε με μια σπάτουλα και μετά χρησιμοποιήστε τα χέρια σας.
Ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι.
Προσθέστε λίγο λάδι στον πάτο ενός ορθογώνιου ταψιού ή πυρίμαχου σκεύους.
Τοποθετούμε τη μισή ζύμη μέσα στο ταψί και με τα δάχτυλά μας την απλώνουμε ομοιόμορφα ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια του ταψιού.

Τυρόπιτα με μπισκοτένια ζύμη
Θρυμματίζουμε τη φέτα και την προσθέτουμε στο ταψί απλώνοντάς την ομοιόμορφα τριγύρω. Τρίβουμε το σκληρό τυρί και το προσθέτουμε στο ταψί.
Χωρίζουμε την άλλη μισή ζύμη σε τέσσερα κομμάτια. Ανοίξτε με τα δάχτυλά σας κάθε κομμάτι στον παγκο σας και μετά προσθέστε από πάνω από το τυρί (σαν μπαλώματα να καλυψουν την επιφάνεια) στο ταψί σας.
Πιέστε τις άκρες γυρω γυρω στην πίτα για να τις ενώσετε με την κάτω στρώση.
Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε το ταψί στο φούρνο.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C

Καλη Επιτυχία

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΦανταστική Μηλόπιτα…σαν πάστα Φλώρα
Επόμενο άρθροΠεντανόστιμες Τσακιστές Πατάτες