Σερβίρεται με ψωμί κρούστας κάνοντας το ένα πλούσιο και γευστικό πρωινό ή ελαφρύ μεσημεριανό ❤️

Υλικά 🛒

8 ντομάτες
4 Κρεμμύδια μικρά, κομμένα σε φέτες
3 Σκελίδες Σκόρδο, ψιλοκομμένες
4 Αυγά
2 κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας
2 κουταλιές της σούπας τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
Αλάτι & Πιπέρι

Μέθοδος:

Κόψτε έναν σταυρό στον πάτο κάθε ντομάτας και τοποθετήστε την επάνω πλευρά προς τα κάτω σε ένα μπολ ή τηγάνι.
Περιχύνουμε με βραστό νερό να σκεπάσει τις ντομάτες. Καλύψτε με ένα καπάκι και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το δέρμα να είναι αρκετά απαλό για να ξεφλουδιστεί.
Καθαρίζουμε τις ντομάτες απο την φλούδα και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέστε τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλο ένα λεπτό. Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες ντομάτες,2 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατέψτε μαζί και αφήστε τις ντομάτες να ψηθούν για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να έχετε μια νόστιμη σάλτσα να βγάζει φουσκάλες. Στο μεταξύ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μικρό μπολ.

Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε τα αυγά και το τυρί, και αμέσως αρχίστε να ανακατεύετε όλα μαζί.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ψηθούν τα αυγά, για περίπου 3 λεπτά. Προσοχή μην το παραψήσετε!
Ολοκληρώστε με μια γενναιόδωρη χούφτα μαϊντανό.
Σερβίρετε αμέσως με ψημένο ψωμι

Καλή Απόλαυση! 😊

H Συνταγή ειναι απο το Lolly’s Kitchen