Διαφήμιση

Συστατικά

3 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
1 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ ματσακι μάραθο ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 ½ φλιτζάνια κονκασε ντομάτας ή φρέσκες ψιλοκομμένες ντομάτες με το χυμό
Αλάτι και πιπέρι 
½ – 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
1 πρέζα ζάχαρη ή 1 κουταλάκι ελληνικό μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού  βαλσαμικό ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
4 μεγάλα αυγά 
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη ελληνική φέτα (προαιρετικά)

Οδηγίες
Προθερμάνετε το φούρνο στους  170C.
Σε ένα μεγάλο αντικολητικό τηγάνι ή σε μια , ρηχή κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και το μάραθο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 8 λεπτά. Ανακατέψτε το σκόρδο και μαγειρέψτε για περίπου ένα λεπτό για να μαλακώσει.
Προσθέστε τις ντομάτες. Ανεβάστε την φωτιά και αφήστε τη να σιγοβράσει. Μειώστε τη θερμότητα και ρίξτε  αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε ζάχαρη ή μέλι, ρίγανη και βαλσάμικο. Σιγοβράστε τη σάλτσα για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
Αφαιρέστε από τη φωτιά. Εάν χρησιμοποιείτε κατσαρόλα , αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει λίγο, περίπου 10 λεπτά. Θα χρειαστεί να έχετε ένα ταψί που να μπαίνει το φούρνο. Λιπάνετε και ρίχνετε τη σάλτσα.
Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάντε 4 τρύπες στη σάλτσα. Προσεκτικά σπάστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, σε κάθε μία τρύπα. Τοποθετήστε την κατσαρόλα ή το ταψί στον φούρνο και ψήστε τα αυγά περίπου 20 – 25 λεπτά. Αφαιρέστε, πασπαλίζετε με μαϊντανό και φέτα, αν θέλετε και σερβίρετε.

Καλή Απόλαυση

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση