Αυτή η πρωτότυπη συνταγή συνδυάζει αφράτα pancakes με μια πλούσια κρέμα σοκολάτας,
δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό και λαχταριστό κέικ.
Υλικά:
Για τα Pancakes:
Αυγά: 3 τεμάχια
Φρέσκο γάλα: 500 ml
Αλεύρι: 1 φλιτζάνι τσαγιού
Ζάχαρη: 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι: 1 πρέζα
Κακάο: 2 κουταλιές της σούπας
Για την Κρέμα:
Φρέσκο γάλα: 1 λίτρο
Κρόκοι αυγών: 2 τεμάχια
Βούτυρο: 1 κουταλιά της σούπας
Αλεύρι: 8 κουταλιές της σούπας
Υγρή σοκολάτα: 50 g
Ζάχαρη: 12 κουταλιές της σούπας
Για το Γαρνίρισμα:
Καρύδια: 100 g αλεσμένα
Μπανάνες: 1 τεμάχιο
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με τα Pancakes
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε τις pancakes για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.
συνεχίζουμε με την Κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να βράσει.
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το ζεστό γάλα στο μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει.
Επιστρέφουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και την υγρή σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ενσωματωθούν στην κρέμα.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει ελαφρά.
Τώρα στήνουμε το κέικ:
Σε μια πιατέλα, τοποθετούμε μια πίτα pancake και την αλείφουμε με μια γενναιόδωρη στρώση κρέμας.
Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία, δημιουργώντας στρώσεις από pancakes και κρέμα, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Γαρνίρουμε το κέικ με τα αλεσμένα καρύδια και τις φέτες μπανάνας.
Αφήνουμε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξει η κρέμα και να ενωθούν οι γεύσεις.
Κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε!
Η Συνταγή είναι της κας Nivelina Georgieva