Αυτή η συνταγή είναι για ένα αφράτο και νόστιμο κέικ, ιδανικό για πρωινό, για το καφε ή το γραφείο. Η τρούφα προσθέτει μια ωραία γεύση και άρωμα, ενώ το γιαούρτι κάνει το κέικ υγρό και ζουμερό.

Υλικά:

5 μεγάλα αυγά
2 κεσεδάκια (400 γραμμάρια) ζάχαρη
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) γιαούρτι
2 κεσεδάκια (400 ml) γάλα
2 βανιλιές
1 τσιμπιά αλάτι
4 κεσεδάκια (500 γραμμάρια) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κεσεδάκι (200 γραμμάρια) τρούφα

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160°C με αντιστάσεις. Βουτυρώστε και αλευρώστε δύο φόρμες για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να ασπρίσουν.
Προσθέστε τη μαργαρίνη, το γιαούρτι, το γάλα, τις βανιλιές και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Σιγά σιγά προσθέστε το μείγμα αλευριού και την τρουφα στο μείγμα αυγών, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Διαιρέστε το μείγμα ομοιόμορφα στις δύο φόρμες για κέικ.
Ρίξτε την τρούφα πάνω από το μείγμα σε κάθε φόρμα.
Ψήστε τα κέικ για 50-60 λεπτά, ή μέχρι να βγει μια καθαρή οδοντογλυφίδα όταν τη βάλετε στο κέντρο.
Αφήστε τα κέικ να κρυώσουν για 10 λεπτά στις φόρμες πριν τα αναποδογυρίσετε σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως.

Η Συνταγή είναι του Γιώργου Ζώλη και η εκτέλεση της κας Παλμιρα Αριστου

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Κέικ Μπανανας με σοκολάτα και λαχανικά

Κέικ Μπανάνας

Ακούγεται σαν μια απίστευτη γευστική εμπειρία που συνδυάζει την γλυκιά νοστιμιά της μπανάνας με την πλούσια σοκολάτα και την δροσερή φρεσκάδα των λαχανικών.

Υλικά

* 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
* 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
* 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
* 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
* ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
* 1 φλιτζάνι ζάχαρη
* 2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
* 1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
* 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
* 2 ώριμες μπανάνες
* 1 φλιτζάνι κολοκυθάκια τριμμένα στραγγισμένα
* 1 φλιτζάνι καρότα τριμμένα στραγγισμένα
* 1 φλιτζάνι καρύδια χοντροκομμένα + μια χούφτα για απο πάνω
* 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτας + μια χούφτα για την κορυφή

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ετοιμάζουμε τη φόρμα για κέικ
2. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα και το αλάτι.
3. Σε ένα μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα αυγά, το λάδι, τη βανίλια και την μπανάνα.
Ανακατεύουμε σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό ή μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως.
4. Ένα φλιτζάνι τη φορά προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού στο μείγμα της ζάχαρης.
Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν και αφαιρούμε το μπολ από το μίξερ.
5. Προσθέστε τα στραγγισμένα και τριμμένα κολοκυθάκια, το καρότο, τους ξηρούς καρπούς και τα κομματάκια σοκολάτας.
ΜΗΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
6. Ρίξτε στο ταψί, προσθέστε περισσότερα κομμάτια σοκολάτας και ολόκληρα κομμάτια καρυδιού από πάνω και Ψήστε για 45-50 λεπτά ή μέχρι να αφαιρεθεί μια οδοντογλυφίδα ως επί το πλείστον καθαρή.

Η Συνταγή είναι της κας Suzanna Tatsis

Προηγούμενο άρθροΚέικ με αποξηραμένα φρούτα
Επόμενο άρθροΓλυκό Καρπούζι…το πιο σέξυ του καλοκαιριού