Πανεύκολη και Πεντανόστιμη. Να θυμάσαι 1-1-2-3-4
Μέτρηση όλων των υλικών με ένα ποτήρι.
Η Συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli
Υλικά 👇
1 ποτήρι ηλιέλαιο (ή ελαιόλαδο,ή βιτάμ ή βούτυρο)
1 ποτήρι γιαούρτι (ή γάλα)
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις+2κγλ μπέικιν (ή φαρίνα απ’)
4 αβγά
Αρωματικά
2 βανίλιες
1 σφηνάκι λικέρ ρόδι
1 κσ μαχλεπι
Λίγο αλάτι
Μην ξεχάσετε το φλουρί 🌟
Ταψί Νο 28
Εκτέλεση:
Στους 170°C λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί εκτός αν εχετε ταψί σιλικόνης.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε το λάδι, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, αλάτι,τα αυγά και ανακατευουμε καλά
Στην συνέχεια ρίχνουμε τις βανίλιες, το λικέρ και μετα το μαχλέπι και ανακατευουμε το μέχρι να ενωθούν καλά.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσέξτε να μην αναμειχθεί υπερβολικά.
Αν θέλετε, διπλώστε απαλά ξύσμα πορτοκαλιού, ξηρούς καρπούς, κομματάκια σοκολάτας ή σταφίδες.
Ρίξτε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί. Ψήστε για 50 λεπτά στον αέρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που έχετε τοποθετήσει στο κέντρο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη, γλάσο σοκολάτας ή λευκό γλάσο. Κρύβουμε το φλουρί πριν την αχνίσουμε.
Συμβουλές:
Όλες οι μετρήσεις γίνονται κατ’ όγκο χρησιμοποιώντας ποτήρι το κλασικό των 220 γρ σε νερό. Όλα τα υλικά θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Γιατί λειτουργεί αυτή η συνταγή:
Απλές μετρήσεις: Η χρήση ενός μόνο ποτηριου διευκολύνει την παρακολούθηση.
Ευέλικτη: Μπορείτε να προσαρμόσετε τη γεύση προσθέτοντας διαφορετικά συστατικά.
Αλάνθαστη: Η βασική συνταγή είναι απλή και δύσκολο να μπερδευτείτε.