Υλικά
-2 πακέτα ζύμης σφολιάτα
για την κρέμα
300 ml γάλα
3 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
150 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
Βανίλια (προαιρετικά)
μαρμελάδα βατόμουρο
-200 γρ. κατεψυγμένα σμέουρα (μπορείτε να πάρετε φρέσκα)
-100 γρ. ζάχαρη
-10 gr ζελατίνη
Εκτέλεση
Κόψτε τη ζύμη σε τετράγωνα και ψήστε την μέχρι να ροδίσει.
Ανακάτεψε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα, το κορν φλαουρ και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Βάλε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακάτεψε συνεχώς μέχρι να πήξει το μείγμα.
Καλύψτε την κρέμα με μεμβράνη – έτσι ώστε η μεμβράνη να βρίσκεται ακριβώς πάνω στην επιφάνεια της κρέμας.
Αυτό γίνεται για να μη σχηματιστεί μεμβράνη όταν κρυώσει η κρέμα. Αφήστε την κρέμα στο ψυγειο να κρυώσει.
Χτύπησε την κρέμα γάλακτος σε ένα κρύο μπολ με ένα μίξερ, μέχρι να γίνει σφιχτή.
Πρόσθεσε σταδιακά την κρυα στην χτυπημένη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
Πρόσθεσε τη βανίλια και ανακάτεψε ξανά.
για την μαρμελάδα
Ανακατεύουμε τα βατομουρα με τη ζάχαρη και σε χαμηλή φωτιά τα αφήνουμε να ετοιμαστούν.
Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό στη ζελατίνη και αφήστε την να διογκωθεί.
Προσθέστε τη ζελατίνη στα βατόμουρα, ανακατέψτε και αποσύρετε από τη φωτιά.
Αφήστε να κρυώσει.
Τρίψτε την σφολιατα με το χερι να γινει τριμματα
Παιρνετε το ποτηρι και πρωτη στρωση σφολιατα τριμμενη-μαρμελαδα-κρέμα και παλι το ιδιο
και απο πάνω διακοσμούμε με σφολιατα
Συμβουλές:
Κρέμα γάλακτος: Χρησιμοποίησε κρέμα γάλακτος με υψηλό ποσοστό λιπαρών για καλύτερο αποτέλεσμα.
Ψύξη: Βεβαιώσου ότι τόσο η κρεμα όσο και η σαντιγι είναι εντελώς κρύα πριν τα συνδυάσεις.