Ιδανικό για καφέ, τσάι ή οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Ζουμερό και νόστιμο.
Χρησιμοποίησα μια συνταγή που βρήκα on-line αλλά αντικατέστησα μερικά
συστατικά και πρόσθεσα μια επικάλυψη.

Η Συνταγή είναι της Patricia Karres Diamantouros

Κέικ Μήλου

Υλικά

3 φλιτζάνια αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλο

4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1 1/2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι αραβοσιτελαιο
2 1/2 φλιτζάνια σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Επικάλυψη:
3 κσ καστανή ζάχαρη,
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια,
1/4 κουπας αλεύρι,
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
4 κουταλιές της σούπας κρύο βούτυρο.
Χτυπήστε τα όλα μαζί για να γίνει μείγμα 

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180c. Βουτυρώστε και αλευτώστε μια φόρμα του κέικ
Κοσκινίστε το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα ψησίματος, το αλάτι, την κανέλα, τα
γαρίφαλα και αφήστε στην άκρη

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το μπεικιν, τη σόδα, το αλάτι,
την κανέλα, τα γαρίφαλα.

Φτιάξτε ένα πηγάδι στο μπολ και ρίξτε τα χτυπημένα αυγά, ζάχαρες, λάδι, σάλτσα μήλου και
βανίλια. Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα. Παίρνετε ένα ωραίο λείο κτύπημα, όχι πολύ
παχύ. Ρίξτε στην φόρμα και από πάνω ρίξτε όλη την επικάλυψη να οιασει όλη την επιφάνεια.
Ψήστε για μια ώρα. Το κάλυψα χαλαρά με αλουμινόχαρτο τα τελευταία 15 λεπτά.
Εξαρτάται από το φούρνο σας. Εισαγάγετε μια οδοντογλυφίδα για να δείτε αν έχει
ψηθεί. Το δικό μου ήταν τέλειο σε μια ώρα. Απολαύστε 😋

Γρήγορη σημείωση: ακόμη και με αυτην την ποσότητα ζάχαρης, δεν είναι πολύ γλυκό

Η Συνταγή είναι της Patricia Karres Diamantouros

Σάλτσα μήλου

Υλικά:
για 1 βαζάκι μαρμελάδας

4-5 μήλα
μισή κούπα νερό
κανέλα
γαρύφαλλο
Εκτέλεση

  1. Κόβετε το μήλο σε κύβους.
  2. Βάζετε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα.
  3. Αφήνετε να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να λιώσουν τα μήλα και να τελειώσει σχεδόν όλο το νερό.
  4. Όταν είναι έτοιμο, λιώστε τα μήλα με τον πολτοποιητή πατάτας.
  5. Έτοιμη!
Προηγούμενο άρθροΣυνταγή αυγών και πατάτας…όταν θέλετε κάτι νόστιμο, χωρίς κόπο
Επόμενο άρθροᔕKOᖇᗪᗩ ᒪ Iᗩ…