Βρασμένο κέικ σοκολάτας με κρέμα γάλακτος
Συστατικά:
Κεικ:
αλεύρι – 3 φλιτζάνια
ζάχαρη – 2 φλιτζάνια
σόδα – 1,5 κουταλάκι του γλυκού
κακάο – 4 κουταλιές της σούπας
μπέικιν πάουντερ – 10 g
αυγά – 2 τεμ.
φυτικό λάδι – 100 ml
γάλα – 1 ποτήρι
βραστό νερό – 1 φλιτζάνι
βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας τσερκι
κρέμα και γέμιση:
Λιπαρή κρέμα γάλακτος – 400 g
ζάχαρη – 150 g
κεράσια ή ότι σας βολευει σε φρούτο
Γλασσο:
κακάο – 4 κουταλιές της σούπας
γάλα – 50 ml
βούτυρο – 50 g
ζάχαρη – 100 g
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με το κεικ.
Ρίχνουμε τη ζάχαρη σε ένα βαθύ μπολ. Προσθέτουμε αλεύρι. Ρίξτε το κακάο.
Τώρα είναι η σειρά της σόδας και του μπέικιν πάουντερ.
Ανακατεύουμε όλα καλά και αφήνουμε στην άκρη προς το παρόν.
Σπάμε τα αυγά σε ξεχωριστό μπολ.
Τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 4 λεπτά. Χωρίς να σταματήσουμε τη διαδικασία, ρίχνουμε το λάδι και συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα λεπτό.
Ρίχνουμε μέσα μισό ποτήρι γάλα και χτυπάμε. Τώρα προσθέτουμε το μισό μείγμα του αλευριού μας.
Τώρα προσθέστε προσεκτικά το υπόλοιπο γάλα και το αλεύρι. Ανακατέψτε καλά.
Παίρνουμε βραστό νερό και το ρίχνουμε στη ζύμη με λεπτή ροή, ενώ δεν σταματάμε να χτυπάμε. Συνεχίζουμε για ένα λεπτό να κρυώσει λίγο.
Λιπάνετε μια φόρμα με βουτυρο και στρωμένη με χαρτι ψησίματος, προθερμαινεται το φουρνο στους 180 βαθμούς. Ρίξτε τώρα τη ζύμη στη φόρμα, απλά αδειάστε την,
γιατί είναι πολύ ρευστή. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψηνουμε στο φουρνο για 40-45 λεπτα εως ότου βγει στεγνό ένα καλαμακι.
Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο. Για να γίνει αυτό, συνδυάστε όλα τα συστατικά εκτός από το λάδι.
Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Τώρα προσθέστε το βούτυρο και περιμένετε να λιώσει.
Για την κρέμα. Όλα είναι πολύ απλά εδώ. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά.
Εάν η μάζα αποδειχθεί υγρή, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κορν φλαουερ.
Βγάζουμε το έτοιμο κεικ από το φουρνο και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, αφού κόψουμε σε 3 κέικ. Απλώστε σ ένα κέικ με την κρέμα.
Χωρίζουμε το κεράσι από το κουκούτσι και το απλώνουμε πάνω στην κρέμα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο κέικ και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
Έτσι βγαίνει η τούρτα ψηλή.
Το περιχύνουμε με γλάσο και όλο, αλλά μετά ήθελα να προσθέσω ξηρούς καρπούς. Πιστέψτε με, είναι εντελώς περιττό.
Το εσωτερικό του κέικ είναι πολύ υγρό και πορώδες. Μπορείτε να το φάτε αμέσως και μην περιμένετε μέχρι να σφιξει η κρέμα.
Καλή Απόλαυση
ΠΗΓΗ: Svetlana Shtoda