Υλικά
Για το κανταΐφι:
250 γρ. κανταΐφι
120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1/2 κούπα ηλιέλαιο
Για την κρέμα:
1 λίτρο γάλα
100 γρ. βούτυρο
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 αυγά, χτυπημένα
1 1/2 κούπα ζάχαρη
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
Χυμός από μισό λεμόνι
Αμύγδαλο φιλέ (προαιρετικά, για το πασπάλισμα)
Εκτελεση
Έβρεξα καλά το κανταΐφι. Έστρωσα το μισό σε ταψάκι Νο 24.
Κρέμα: Όλα τα υλικά σε κατσαρολακι και οταν πήξει αποσύρω από την φωτιά. Ρίχνω την κρέμα πάνω στον κανταΐφι και πάνω στην κρέμα τρίβω το υπόλοιπο κανταΐφι και πασπαλιζω με αμύγδαλο φίλε. Ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Όσο ψήνετε ετοιμάζω το σιρόπι. 2 κούπες ζάχαρη, 1 κούπα νερό τον χυμό απο μισό λεμόνι βράζω για 5 λεπτά. Όταν βγάλω το γλυκό από τον φούρνο ριχνω το σιρόπι. Αφήνω να κρυώσει και το βάζω στο ψυγείο.
Η Συνταγη της κας Stauroula Stergoudi Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές