Μια πανεύκολη συνταγή για γαλατόπιτα, ιδανική για όσους θέλουν ένα γλυκό σπιτικό χωρίς πολλά υλικά και περίπλοκες διαδικασίες. Χρησιμοποιώντας ένα φλιτζάνι ως μοναδική μονάδα μέτρησης, η παρασκευή γίνεται παιχνιδάκι!

H συνταγή είναι της κας Maria Kazdagli

Υλικά 👇

1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κσ βιτάμ
1 φλιτζάνι αβγά (4)
1 κγλ βανίλια
1 κγλ κουρκουμά
1 τσιμπιά αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε καλά ένα πυρέξ.
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε το γάλα, το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη,αλατι τη βανίλια, τον κουρκουμά, ανακάτεμα λίγο και τα αυγά χτυπημένα.
Ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και να βράσει για λίγο να βγει η πρώτη φουσκάλα περίπου 5 λεπτά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέστε το βιτάμ και το ξύσμα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά.
Αδειάστε το μείγμα στο βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίστε με την επιπλέον ζάχαρη.
Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Αφήστε τη γαλατόπιτα να κρυώσει ελαφρώς πριν την κόψετε σε κομμάτια. Σερβίρετε ζεστή ή κρύα, πασπαλισμένη με κανέλα και άχνη ζάχαρη.

Γαλατόπιτα
Γαλατόπιτα

Συμβουλές:

Για πιο πλούσια γεύση, μπορείτε να προσθέσετε σταφίδες.
Αν θέλετε μια πιο σφιχτή κρέμα, αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο περισσότερο πριν το μεταφέρετε στο ταψί.
Καλή επιτυχία εύχομαι 🌺