Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Η Γαλατόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου γλυκά! Είναι τόσο απλή, τόσο εύκολη, αλλά και τόσο νόστιμη που πάντα φτιάχνω μια επιπλέον γιατί εξαφανίζεται αμέσως. Είναι το ιδανικό γλυκό για όλες τις ώρες, είτε για το πρωί με τον καφέ, είτε για ένα απογευματινό κέρασμα. Πάμε να δούμε πώς φτιάχνω αυτή την υπέροχη Γαλατόπιτα, που είναι βέβαιο ότι θα τη λατρέψετε κι εσείς!

Γαλατόπιτα

Γαλατόπιτα

Φτιάξτε την πιο νόστιμη και εύκολη Γαλατόπιτα! Με απλά υλικά και γρήγορη εκτέλεση, είναι το ιδανικό γλυκό για κάθε περίσταση. Δοκιμάστε την!

Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes

Ingredients

  • Γάλα 4 κούπες
  • Φλούδα λεμονιού 1 (από ένα ακέρωτο λεμόνι)
  • Ζάχαρη ½ κούπα
  • Σιμιγδάλι ψιλό ¾ κούπας
  • Βανίλια 1 (σε σκόνη ή υγρή)
  • Αυγά 2 (μεγάλα)
  • Βούτυρο ή βιτάμ 3 κουταλιές της σούπας (για την κρέμα)
  • Βιτάμ (για το ταψί) λίγο, για να αλείψουμε
  • Σιμιγδάλι (για το ταψί) λίγο, για πασπάλισμα
  • Κανέλα (σε σκόνη): λίγη, για πασπάλισμα

Instructions

Π?με τ?ρα β?μα-β?μα να φτι?ξουμε αυτ? την ε?κολη και πενταν?στιμη Γαλατ?πιτα:

  1. Ξεκιν?στε β?ζοντας γ?λα σε μια κατσαρ?λα. Προσθ?στε μια φλο?δα λεμονιο? και ζ?χαρη, ανακατε?οντας στη φωτι?. Στη συν?χεια, ρ?ξτε σιμιγδ?λι ψιλ? και μια βαν?λια, συνεχ?ζοντας το ανακ?τεμα μ?χρι το με?γμα να π?ξει.
  2. Μ?λις η κρ?μα π?ξει, αφαιρ?στε τη φλο?δα λεμονιο?. Προσθ?στε αυγ?, ανακατε?οντας καλ?, και ενσωματ?στε βο?τυρο ? βιτ?μ.
  3. Αλε?ψτε ?να μ?τριο αλουμιν?νιο ταψ? με βιτ?μ και πασπαλ?στε το με σιμιγδ?λι, φροντ?ζοντας να καλ?ψει ομοι?μορφα τη β?ση. Ρ?ξτε το με?γμα της κρ?μας στο ταψ? και ψ?στε σε προθερμασμ?νο φο?ρνο με α?ρα, στους διακ?σιους βαθμο?ς Κελσ?ου, μ?χρι η επιφ?νεια να αποκτ?σει ?να ?μορφο χρυσαφ?νιο χρ?μα.
  4. Μ?λις το γλυκ? ε?ναι ?τοιμο και ?χει ψηθε?, πασπαλ?στε το με καν?λα.

H Συνταγ? ε?ναι της κας Κωνσταντ?να Ριζ?κου

Notes

Για να γίνει η Γαλατόπιτα σας ακόμα πιο τέλεια, έχω μερικά μυστικάκια για εσάς:

Ανακάτεμα: Μην σταματήσετε να ανακατεύετε την κρέμα όσο είναι στη φωτιά. Είναι το κλειδί για μια βελούδινη υφή χωρίς σβόλους.

Αυγά: Όταν προσθέτετε τα αυγά στην καυτή κρέμα, ανακατέψτε πολύ γρήγορα. Αν φοβάστε ότι θα "κόψουν", μπορείτε να πάρετε ένα φλιτζάνι από την καυτή κρέμα, να τη ρίξετε στα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια (temperowanie) και μετά να τα ρίξετε όλα μαζί στην κατσαρόλα.

Λεμόνι: Η φλούδα λεμονιού δίνει ένα υπέροχο άρωμα. Αν δεν σας αρέσει, μπορείτε να την παραλείψετε ή να βάλετε ξύσμα από πορτοκάλι.

Σιμιγδάλι: Αν δεν έχετε ψιλό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό σιμιγδάλι, αλλά ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο υγρό ή λίγο παραπάνω χρόνο για να πήξει.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή