Υλικά:
1800 ml γάλα
1 ποτήρι του νερού με 1/2 σιμιγδάλι ψιλό και 1/2 σιμιγδάλι χοντρό (χρησιμοποιώντας το ίδιο ποτήρι για τη μέτρηση)
1 ποτήρι του νερου με λάδι ηλιέλαιο (γιατί δεν παγώνει)
5 φρέσκα αυγά
1 ποτήρι του νερου ζάχαρη
1 βανίλια
3 πορτοκάλια (μόνο ο χυμός)
Εξοπλισμός:
Κατσαρόλα
Μπολ
Ταψί Νο. 40
Χτυπητήρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς για να ζεσταθεί!
Περνώ την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το γάλα το λάδι την ζάχαρη και τα δύο σιμιγδάλι ψιλό και χοντρό την
βανίλια και το ανακατεύουμε για να γίνει μια κρέμα παχύρρευστη !
Κλείνουμε την φωτιά και σε ένα μπολ έχω χτύπησει τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά με γρήγορες κινήσεις για να μην χυθεί το αυγό
Στο τέλος το ρίχνουμε μέσα στο ταψί, που το ταψί τόν έχω βουτυρώσει και έχω ρίξει λίγο σιμιγδάλι ψιλό σε όλη την επιφάνεια του ταψιού για να μην κολλάει !
Ανεβάζω την θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και ρίχνουμε μέσα στο φούρνο το ταψί για να ψηθεί για 40 λεπτά!
Μόλις βγει από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω το χυμό πορτοκαλί χωρίς να το βράσω !
Είναι φανταστικό απίθανο γλυκό και πολύ εύκολο!
Η Συνταγή είναι της κας Aferdita Vladi