Υλικά:

400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
4 μεγάλα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές σούπας ξίδι
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ντοματοχυμό
Ντοματίνια (προαιρετικά)
2 δαφνόφυλλα
2-3 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση:

Καθαρίστε τις γαρίδες και αφαιρέστε το μαύρο έντερο από την ράχη τους.
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια.
Λιώστε το σκόρδο.
Πλένετε και κόβετε τα ντοματίνια στη μέση (αν τα χρησιμοποιείτε).

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν και να γυαλίσουν, περίπου 5-7 λεπτά.
Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για 30 δευτερόλεπτα ακόμη.

Ρίξτε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά.
Σβήστε με το λευκό κρασί και αφήστε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
Προσθέστε το ξίδι, τον ντοματοχυμό, τα δαφνόφυλλα και το μπαχάρι.
Ανακατέψτε καλά και αφήστε να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Προσθέστε τα ντοματίνια (αν τα χρησιμοποιείτε) και σιγοβράστε για 5 λεπτά ακόμη.
Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.
Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε ζεστό