Γαρίδες Σαγανάκι!

***********************
Οι Γαρίδες Σαγανάκι είναι ένα κλασικό πιάτο γαρίδας με σάλτσα ντομάτας και ελληνική φέτα.

Υλικά: 4 μερίδες
****************

500g μεσαίου μεγέθους / μεγάλη γαρίδα
(Χρησιμοποίησα μίξη αυτών)
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο + 2 κουταλιές της σούπας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι φέτες πράσινης πιπεριάς, κίτρινη και κόκκινη.
2-3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1 μικρο σφηνάκι του ελληνικού ούζο
1/2 κουταλιά της σούπας πελτε ντομάτας
1 κουτάκια ψιλοκομμένες ντομάτες (400 g)
1 κουταλιά της σούπας κέτσαπ
200 γραμμάρια ελληνικό τυρί φέτα, θρυμματισμένο
χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού
1/3 φλιτζάνι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/3 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες τσίλι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

************************
1-Καθαρίστε τις γαρίδες, αφαιρέστε το λεπτό έντερο και τα κελύφη τους. Αποθηκεύστε το κεφάλι και την ουρά τους για διακόσμηση. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε γαρίδες από την καταψυξη, τότε πρέπει να τις βάλετε μια νύχτα στο ψυγείο πρώτα. Και μετά σε θερμοκρασία δωματίου. Πρέπει να στραγγίξετε καλά πριν χρησιμοποιήσετε.
Ραντίστε τις γαρίδες με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Αφήστε τες στην άκρη.
2- Εν τω μεταξύ ετοιμάστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις σκελίδες σκόρδου και το μαϊντανό σύμφωνα με την παραπάνω συνταγή.
3- Τοποθετήστε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε γαρίδες και μαγειρέψτε μόνο για 1 λεπτό και στις δύο πλευρές. Αφαιρέστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα στην άκρη.
4- Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο. Προσθέστε με τη σειρά το κρεμμύδι / πιπέρι / σκόρδο. Κaρυκεύεστε με νιφάδες αλατιού και τσίλι. Προσθέστε το Ouzo και μαγειρέψτε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
5- Προσθέστε τοματοπολτό, ψιλοκομμένη ντομάτα και κέτσαπ. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 5 λεπτά.


Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα άλλο ταψί για το φούρνο ή μπορείτε να τελειώσετε το φαγητό στο ίδιο τηγάνι. (Χρησιμοποίησα πυρέξ για το φούρνο)
6- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 C.
7- Μεταφέρετε τη σάλτσα ντομάτας στο πυρέξ.
Προσθέστε το μισό θρυμματισμένο τυρί φέτα.
Προσθέστε γαρίδες, χυμό λεμονιού & ξύσμα. Προσθέστε πάνω από αυτό το μαϊντανό και το υπόλοιπο θρυμματισμένη τυρί φέτα. Συμπληρώνεται με λίγη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
8- Βάλτε την πυρέξ (ή τηγάνι) στον προθερμασμένο φούρνο και μαγειρέψτε το στους 200 C για περίπου 20 λεπτά.
9- Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε ζεστό με άφθονο ψωμί σκόρδου για να σβήσετε τη σάλτσα !!
Καλη Απόλαυση:)


Ευχαριστώ 😊
Συνταγή από τη Μάρι Γλασκόβη
✅ Ακολουθήστε στο Facebook
✅ Ακολουθήστε και μοιραστείτε στο Instagram
✅ Ακολουθήστε και εγγραφείτε στο κανάλι YouTube

Προηγούμενο άρθροΚέικ λεμονιού
Επόμενο άρθροΣπιτική ελαφριά Ρωσική σαλάτα