Αν σας αρέσει η συνταγή μας, Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!

Ο Γαύρος φιλέτο σε αλάτι και ξύδι είναι ο τέλειος μεζές για το ουζάκι ή το τσιπουράκι μας τώρα το καλοκαίρι! Είναι το ελληνικό μας σούσι, προγενέστερο αυτού των Ιαπώνων, και πιστέψτε με, γίνεται απίστευτα νόστιμος και ταιριάζει με όλα. Εγώ τον λατρεύω, και είναι τόσο εύκολο να τον φτιάξεις. Ας δούμε πώς θα ετοιμάσουμε αυτόν τον φανταστικό Γαύρο φιλέτο σε αλάτι και ξύδι!

Γαύρος Φιλέτο σε Αλάτι και Ξύδι

Πιάτο με φιλέτα γαύρου μαριναρισμένα σε αλάτι και ξύδι, πασπαλισμένα με λίγο μαϊντανό, έτοιμα για σερβίρισμα.

Φτιάξτε τον τέλειο Γαύρο Φιλέτο σε Αλάτι και Ξύδι! Ένας πεντανόστιμος μεζές για ουζάκι ή τσιπουράκι, σαν ελληνικό σούσι. Εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!

Prep Time 15 minutes
Additional Time 10 hours
Total Time 10 hours 15 minutes

Ingredients

Για να φτιάξουμε αυτόν τον υπέροχο γαύρο φιλέτο σε αλάτι και ξύδι, θα χρειαστούμε τα εξής:

  • 0,5 κιλό γαύρο (φρέσκο, καθαρισμένο)
  • 3 κ.σ. αλάτι μέτριο
  • 400 ml λευκό ξύδι (περίπου 1 μπουκάλι)
  • Αρκετό λαδάκι (ελαιόλαδο, για την κάλυψη)

Instructions

Η διαδικασια για τον γαυρο φιλετο σε αλατι και ξυδι ειναι η εξης:

  1. Για μισο κιλο γαυρο βαζω 3κσ αλατι μετριο κ διαλυω σε ενα μπουκαλι λευκο ξυδι 400ml. Αφηνω 10 ωρες.
  2. Πεταω την μαριναδα, ξεπλενω ελαφρα. Ανοιγω απαλα το ψαρακι με τα δαχτυλα κ βγαζω απο πανω προς τα κατω το κοκκαλο.
  3. Στρωνω σε ταπερ, γεμιζω λαδακι κ διατηρω στο ψυγειο για πολυ καιρο. Δεν βαζω τιποτα απο μυρωδικα γιατι μας αρεσει να γευομαστε το ψαρι.

Η Συνταγη ειναι της κας Κικη Μαυριδου

Notes

Για να γίνει ο Γαύρος φιλέτο σε αλάτι και ξύδι σας ονειρεμένος, έχω μερικά τιπς για εσάς:

Φρεσκάδα: Η ποιότητα του γαύρου είναι το Α και το Ω σε αυτή τη συνταγή. Επιλέξτε τον πιο φρέσκο γαύρο που θα βρείτε.

Καθαρισμός: Καθαρίστε καλά τον γαύρο από εντόσθια και κεφάλι. Όσο πιο καθαρό είναι το ψάρι, τόσο καλύτερο θα γίνει το φιλέτο.

Ξύδι: Το λευκό ξύδι είναι ιδανικό γιατί δεν αλλοιώνει το χρώμα του ψαριού. Μπορείτε να δοκιμάσετε και με μηλόξιδο για μια πιο απαλή γεύση.

Μαρινάρισμα: Ο χρόνος μαριναρίσματος των 10 ωρών είναι ενδεικτικός. Αν ο γαύρος είναι πολύ μικρός και τρυφερός, μπορεί να χρειαστεί λίγο λιγότερο. Ο στόχος είναι να μαλακώσει το ψάρι και να "ψηθεί" από το ξύδι.

Έκανες αυτή την συνταγή;

Βαθμολόγησε με τα αστέρια και μοιράσου την συνταγή