Γεμιστά κοχύλια με μπεσαμέλ

Συστατικά:

κόλιανδρος (κόλιανδρος) – 6 στεφ.
Κοχύλια – 600 g
Βούτυρο – 100 g
Αγελαδινό γάλα – 1 λίτρο
Αλεύρι – 4 κουταλιές της σούπας
Κιμάς – 500 g
Κόκκινο κρεμμύδι – 1 τεμ.
Αλάτι – για γεύση
Μαύρο πιπέρι – για γεύση

Μαγείρεμα:

1. Βράζετε τα ζυμαρικά μέχρι να μισοψηθούν.
2. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ψιλοκόβουμε τον κόλιανδρο (μπορείτε να τον αντικαταστήσετε με άλλα χόρτα), προσθέστε τα πάντα στον κιμά και ανακατέψτε,
προσθέστε όλα τα μπαχαρικά.
3. Στη συνέχεια, όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, κρυώνουμε λίγο και τα γεμίζουμε απαλά με κιμά.

Φτιάχνουμε τη μεσαμελ:
4. Lιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε τα πάντα καλά μέχρι να γίνουν χρυσαφί σβώλοι.
5. Προσθέστε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα και ανακατέψτε καλά ώστε να μην μείνουν σβώλοι.
6. Αλάτι, πιπέρι, προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Γεύση (αλάτι, πιπέρι).
7. Μόλις πήξει σβήνουμε και περιχύνουμε τα γεμιστά κοχυλια μας.
8. Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180°C.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ: Вероника Баликова

Προηγούμενο άρθροMπούτια κοτόπουλου…το μαγείρεμα είναι απλό, γι’ αυτό ερωτεύτηκα αυτή τη συνταγή
Επόμενο άρθροΧιονομπαλίτσες σιροπιαστές