Γεμιστές Τηγανίτες με κρέμα
Συστατικά
Για τις τηγανίτες:
200 γραμμάρια αλεύρι 00
150 g ρικοτα
70 g ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ για κέικ
1 ξύσμα λεμονιού
1 αυγό
Σπορέλεαιο
Για την κρέμα:
150 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
70 g ζάχαρη
20 g αλεύρι 00
3 κρόκους
Παρασκευή
Βάλτε το ρικότα καλά στραγγισμένο από το γάλα σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη και ανακατέψτε με ένα κουτάλι. Προσθέστε το τριμμένο ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε.
Προσθέστε ολόκληρο το αυγό και ανακατέψτε γρήγορα έτσι ώστε να απορροφηθεί πλήρως από τα υπόλοιπα συστατικά. Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μπολ και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ.
Ανακατέψτε με το προηγούμενο μείγμα και δημιουργήστε μια ομοιογενή και συμπαγή ζύμη.
Δημιουργήστε μπαλακια λιγο μεγαλύτερα από το καρύδι ίδιου μεγέθους με βρεγμένα χέρια.
Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε μία κατσαρόλα.
Τηγανίζουμε τις μπάλες ζύμης μία κάθε φορά γυρίζοντας τις ώστε το μαγείρεμα να είναι ομοιόμορφο.
Στραγγίστε τις τηγανίτες της ζύμης σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Για την κρέμα
Ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα.
Βάλτε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μπολ και κτυπήστε τους με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να είναι αφρίσει και να πάρει ένα υπόλευκι χρώμα.
Προσθέστε το αλεύρι και συνεχίστε να χτυπάτε με το μίξερ για λίγα λεπτά.
Ρίχνουμε το μείγμα αυγών και αλευριού στο κέντρο της κατσαρόλας με το γάλα και κρέμα γάλακτος και μην ανακατεύετε.
Συνεχίστε το μαγείρεμα χωρίς να ανακατεύετε έως ότου κοχλασει με χοντρες φουσκάλες στην επιφάνεια, σε αυτό το σημείο, ανακατεψτε πολύ γρήγορα με ένα σύρμα για λίγα λεπτά έως ότου η κρέμα πήξει.
Αφαιρέστε την κρέμα από τη φωτιά και αφήστε την να κρυώσει καλυμμένη με μεμβράνη προσκόλλησης στην επιφάνεια της κρεμας.
Αφού κρυώσει χτυπήστε λίγο με το μιξερ και Βάλτε την κρέμα μέσα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και μετά πάρτε μια μια τηγανίτα κάθε φορά και γεμίστε την με την κρέμα.
Βάζουμε όλες τις τηγανίτες με κρέμα στη ζάχαρη ή άχνη και σερβίρουμε.
Καλή Επιτυχία