Υλικά:
5 μεγάλες πατάτες
150 γραμμάρια μπέικον, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρό μάτσο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
100 γραμμάρια κρέμας γάλακτος
100 γραμμάρια τριμμένο κίτρινο τυρί
60 γρ τριμμένο κατσικίσιο τυρί
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100γρ λιωμένο βούτυρο
Ντρεσινκ
1 χουφτα ψιλοκομμένο μαιντανο
1 σκελίδα σκόρδο
100γρ λιωμένο βούτυρο
Τρόπος παρασκευής :
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Πλένω κάθε πατάτα καλά με ένα σφουγγάρι, στεγνώνω,
Τρυπάμε με ένα πιρούνι, αλείφουμε με ελαιόλαδο και αλάτι. Διπλώνουμε σε αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να είναι έτοιμες.
Ξεφλουδίστε το φλοιό κατά μήκος στο πάνω μέρος και χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι βγάζουμε το εσωτερικό του.
Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και πολτοποιήστε με ένα πιρούνι.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, κατσικίσιο τυρί, το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε
καλά και αλατοπιπερώνουμε.
Μοιράζουμε τη γέμιση στις πατάτες και πασπαλίζουμε με κίτρινο τυρί. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Τα σερβίρονται ζεστές, με ντρέσινγκ με τριμμένο μαϊντανό, λιωμένο σκόρδο και λιωμένο βούτυρο.
Καλή όρεξη!