Γλυκάκια σε Αμυγδαλόπαστα

Τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά, είναι ιδανικά για τσάι ή καφέ

Υλικά περίπου 18/20 τεμάχια:

200 γραμμάρια αμύγδαλα καθαρισμένα και αλεσμένα (μπορείτε επίσης να αγοράσετε αλεύρι αμυγδάλου αν προτιμάτε).
200 γραμμάρια ζάχαρης.
80 γρ ασπράδια αυγών αποσυναρμολογημένα
1 φιαλίδιο αρωματικό αμύγδαλο.
20ml Λιμοντσέλο (προαιρετικά)
Το ξύσμα από μισό πορτοκάλι ή λεμόνι.
Άχνη ζάχαρη για γεύση.
Ζαχαρωμένα κεράσια και ολόκληρα αμύγδαλα για διακόσμηση για γεύση.
Άχνη ζάχαρη για γεύση

Μέθοδος:

Δουλέψτε τα πάντα με τα χέρια σας ή σε ένα μίξερ βάσης, ξεκινήστε ανακατεύοντας καλά το αλεύρι αμυγδάλου με τη ζάχαρη και στη συνέχεια μπορείτε να προσθέσετε όλα τα άλλα.
Βάλτε τη μισή ζύμη σε ένα χωνί ζαχαροπλαστικής με τη μεγάλη άκρη του αστεριού και σχηματίστε τα γλυκά απευθείας στο χαρτί ψησίματος, πασπαλίστε τα με ζάχαρη άχνη και βάλτε τα ζαχαρωμένα κεράσια κομμένα στη μέση ή ξεφλουδισμένο αμύγδαλο αν προτιμάτε.
Με τα υπόλοιπα σχηματίστε ζύμη σε μπαλάκια όσο ένα καρύδι, Τυλίξτε τα σε ζάχαρη άχνη και κάντε ένα τσιμπημα με τα 2 δάχτυλα , τοποθετήστε τα επίσης σε χαρτί
ψησίματος και αφήστε τα να ξεκουραστούν σε δροσερό και ξηρό μέρος (το καλοκαίρι στο ψυγείο) για περίπου τουλάχιστον 6 ώρες για να μπορέσει να σχηματίσει αυτή την υπέροχη εξωτερική κρούστα,

μετά από αυτό το χρονικό διάστημα ψήνουμε στους 170 ° για 15 λεπτά.

Καλή Απόλαυση με τον καφέ ή τσαι σας