Αυτό το μικρό και εύκολο γλυκάκι ήταν μια αυθόρμητη δημιουργία για να συνοδεύσω τον απογευματινό μου καφέ. Φτιάχτηκε με απλά υλικά που είχα στο σπίτι και το αποτέλεσμα ήταν απροσδόκητα νόστιμο!
Υλικά
250 γρ. κορν φλέικς
250 γρ. γιαούρτι (όποιο σας αρέσει)
2 κουταλιές της σούπας κακάο (χωρίς ζάχαρη)
2 κουταλιές της σούπας μέλι
100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
250 γρ. κουβερτούρα (της επιλογής σας)
2 κουταλιές της σούπας καλαμποκέλαιο (ή άλλο φυτικό λάδι)
Εκτέλεση
Βάζω τα 250 γραμμάρια κορν φλέικς στο μούλτι και τα χτυπάω μέχρι να γίνουν σαν χοντρή σκόνη.
Δεν τα κάνω εντελώς αλεύρι, θέλω να έχουν κάποια μικρά κομματάκια.
Φτιάχνω το μείγμα:
Σε ένα μπολ, ρίχνω τα τριμμένα κορν φλέικς, το γιαούρτι, το κακάο, το μέλι και τα χοντροκομμένα καρύδια.
Ανακατεύω όλα τα υλικά πολύ καλά με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα, μέχρι να ομογενοποιηθούν και να σχηματιστεί ένα σφιχτό
μείγμα που να μπορώ να πλάσω.
Παίρνω μικρές ποσότητες από το μείγμα και τις πλάθω σε μικρά μπαλάκια, στο μέγεθος που μου αρέσει για ένα σοκολατάκι.
Τοποθετώ τα πλασμένα μπαλάκια σε ένα πιάτο ή ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και τα βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα,
για να σφίξουν καλά.
Σε ένα μπεν μαρί (ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει, χωρίς ο πάτος του μπολ να ακουμπάει το νερό)
ή σε πολύ χαμηλή φωτιά στην κουζίνα, λιώνω τα 250 γραμμάρια κουβερτούρας.
Μόλις λιώσει η κουβερτούρα, προσθέτω τις δύο κουταλιές καλαμποκέλαιο και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί και να γίνει
η σοκολάτα πιο ρευστή και γυαλιστερή.
Βγάζω τα μπαλάκια από το ψυγείο και ένα-ένα τα βουτάω στην λιωμένη κουβερτούρα, φροντίζοντας να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές. Μπορώ να χρησιμοποιήσω ένα πιρούνι ή ένα ξυλάκι για σουβλάκι για να τα βουτήξω πιο εύκολα.
Τοποθετώ τα βουτηγμένα σοκολατάκια ξανά στο πιάτο ή το ταψάκι με τη λαδόκολλα και τα αφήνω στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ακόμα, μέχρι η σοκολάτα να στερεοποιηθεί εντελώς.
Μόλις στερεοποιηθούν, τα σοκολατάκια είναι έτοιμα για να τα απολαύσω!
Καλή μας εβδομάδα!
Η Συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου