Ανακαλύψτε την απλή μαγεία του γλυκού κουταλιού πορτοκάλι! Με λίγα μόνο υλικά και υπομονή, θα δημιουργήσετε ένα αρωματικό και γλυκό έδεσμα που θα συνοδεύσει υπέροχα τον καφέ σας ή θα προσφερθεί ως μια γλυκιά φιλοξενία.

Υλικά:

8 μέτρια πορτοκάλια
2 κιλά ζάχαρη
2 βανίλιες
4 κούπες τσαγιού νερό
Χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση:

Έπλυνα και έτριψα τη φλούδα από το πορτοκάλι. Έβρασα 3 φορές από δέκα λεπτά αλλάζοντας το νερό πάντα με κρύο. Αφού έκανα αυτό, τα άφησα να κρυώσουν και τα έκοψα σε 8 κομμάτια το κάθε πορτοκάλι. Έβρασα για 10 λεπτά περίπου τη ζάχαρη με το νερό. Έριξα τα πορτοκάλια και έβρασα άλλα 10. Το άφησα περίπου για 10 ώρες και το ξαναέβρασα μέχρι να δέσει το σιρόπι. Το τελευταίο πεντάλεπτο έριξα τις βανίλιες και το λεμονάκι.

H συνταγή είναι της κας αναστ γεω