Γλυκόξινο στήθος κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι.
Αυτό το “πειραγμένο” εύκολο ασιατικό, έχει γίνει το αγαπημένο μας και είμαι σίγουρη ότι θα το αγαπήσετε κι εσείς, γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο και πάρα πολύ νόστιμο.
Δοκιμάστε αυτή τη πανεύκολη συνταγή και δώστε στο κοτόπουλό σας, μια άλλη άποψη.
Θα χρειαστούμε
1 μεγάλο στήθος κοτόπουλο ή 2 μικρά κομμένο κυβάκια.
2 κ.σ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κ.σ. soya sauce
2 κ.σ μουστάρδα απαλή
2 κ.σ μέλι
1 κ.σ κρέμα μπαλσαμικό
Χυμό από 2 μέτρια λεμόνια
Λίγο αλάτι (ελέγχουμε και βάζουμε στο τέλος)
Λίγο σουσάμι (πασπαλίζουμε στο τέλος)
Για το ρύζι
200 γρ ρύζι μπασμάτι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Λίγο παπαρουνόσπορο
Εκτέλεση
Βάζουμε τα υλικά σε ένα μπωλ κι ανακατεύουμε.
Αφήνουμε για 20′ στο ψυγείο το κοτόπουλο να μαριναριστεί.
Βάζουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάδα στο τηγάνι, στην αρχή σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση και μετά σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοψήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το κοτόπουλο (περίπου 15′).
Ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε λίγο
αν χρειάζεται.
Αν το θέλουμε πιο ξινό, προσθέτουμε λεμόνι. Αν πάλι το θέλουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε μέλι.
Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Για το ρύζι
Ξεπλένουμε καλά το ρύζι, στραγγίζουμε και το σοτάρουμε με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε 400 γρ νερό, αλάτι και βράζουμε.
Σερβίρουμε το ρύζι πασπαλίζοντας με παπαρουνόσπορο και το γλυκόξυνο κοτόπουλο μας από πάνω.
Καλή απόλαυση.
ΠΗΓΗ: Be Good Be Cook