Γεμιστά Ρολάκια Κοτόπουλου

Ta Γεμιστά Ρολάκια Κοτόπουλου ετοιμάζονται εύκολα και γρήγορα και η γέμιση μπορεί να αυτοσχεδιαστεί ανάλογα με το γούστο σας. Είναι ζουμερά, πολύ τρυφερά και νόστιμο και η πέτσα με την οποία τυλίγεται είναι χρυσαφένια και τραγανή.

Υλικα

μπριζόλες μπούτι κοτόπουλου 2 τεμ.
2 κρεμμύδια
Μανιτάρια 150 γρ.
πέστο σκόρδου για να αλείψετε τις μπριζόλες /μπορεί να είναι πιεσμένο σκόρδο/
τυρί περίπου 50 g
αλάτι
πιπέρι
βούτυρο 30 γρ.
ντοματίνια 6,7 τεμ.
θυμάρι
ρίγανη
μαϊντανός για διακόσμηση
μπύρα 100 γρ.
νερό 50 γρ.

Εκτέλεση:

Σκουπίστε τις μπριζόλες κοτόπουλου με χαρτί κουζίνας και χτυπήστε τις καλά και από τις δύο πλευρές.
Αλατοπιπερώνετε, αλείφετε με πέστο σκόρδου στο εσωτερικό.
Κόβετε το κρεμμύδι σε μισοφέγγαρα και το τσιγαρίζετε σε ένα τηγάνι.
Προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέστε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και θυμάρι.

Μόλις κρυώσει η γέμιση, περιχύστε τις μπριζόλες κοτόπουλου.
Τυλίγετε σε ρολό, αφήνοντας το δερμα πάνω. Κρατάει το κρέας ζουμερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Στη συνέχεια, τα ρολά τυλίγουμε σε αλεύρι και τα σφραγίζουμε σε ένα ταψί, από όλες τις πλευρές.

Τοποθετήστε τα ρολά κοτόπουλου σε ένα ταψί, βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο στο καθένα, ρίξτε μπύρα, η οποία συνδυάζεται
όμορφα με το κοτόπουλο, νερό, προσθέστε ντοματίνια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Γαρνίρω τα ρολά με ρύζι, ψητά ντοματίνια. Εριξα απο πάνω τη σάλτσα που σχηματίστηκε κατά το ψήσιμο των ρολών.

ΚΑΛΗ ΌΡΕΞΗ!

ΠΗΓΗ: mytasted.blogspot.com

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Ρολάκια μπέικον γεμιστά 

Ρολάκια μπέικον γεμιστά 

Ένα υπέροχο και όχι πολύ ακριβό ορεκτικό για το γιορτινό τραπέζι.
Τα ρολά φαίνονται αρκετά ευπαρουσίαστα, ετοιμάζονται γρήγορα και πολύ απλά.
Οι επισκέπτες θα εκτιμήσουν αυτό το απλό πιάτο και με την πάροδο του χρόνου θα βρείτε όλο και περισσότερες νέες γαρνιτούρες για αυτό.

Υλικά

12 λωρίδες μπέικον
3 αυγά κοτόπουλου
100 γραμμάρια αγγουράκια τριμμένα
2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κρόκο
3 σκελίδες σκόρδο
άνηθο

Εκτέλεση

Παίρνουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο πλάτους 10 εκ. Το τυλίγουμε σε σωλήνα και γυρω γυρω στο σωλήνα θα τυλίξουμε το μπεικον. Ομοίως, ετοιμάζουμε 12 σωλήνες.
Πάρτε μια λωρίδα μπέικον και τυλίξτε τη γύρω από το αλουμινόχαρτο-σωλήνα. Κάντε το ίδιο με τα υπόλοιπα μπέικον.
Μετατοπίζουμε τα ρολάκια μπεικον που προκύπτουν σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και αλείφουμε με κρόκο.
Στέλνουμε τα ρολά στο φούρνο, προθερμασμένο στους 180 βαθμούς. Ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Τα βραστά αυγά, τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε σε λεπτό τρίφτη. Βάλτε τα σε ένα μπολ, προσθέστε αλάτι και τα αγκουράκια.
Εκεί βάζουμε και ψιλοκομμένο άνηθο και σκόρδο περασμένα από πρέσα. Προσθέστε την μαγιονέζα στο μείγμα και ανακατέψτε.

Βγάζουμε τα ψημμένα ρολάκια από το φούρνο και τα κρυώνουμε. Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο από το μπέικον.
Μεταφέρουμε τη γέμιση σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα έτοιμα σωληνάρια.
Βάζουμε το έτοιμο σνακ σε ένα πιάτο και το σερβίρουμε στο τραπέζι.

Καλή όρεξη!

ΠΗΓΗ