Tο τέλειο γλυκό του κουταλιού καρυδάκι, ένα παραδοσιακό ελληνικό γλυκό με πλούσια γεύση και άρωμα. Μάθετε πώς να επιλέγετε τα κατάλληλα καρυδια, ποια είναι η διαδικασία παρασκευής και ποια τα μυστικά για να δέσει σωστά το σιρόπι.

Υλικά

1 kg καρύδια
1 κιλό και 200 γραμμάρια ζάχαρη
2,5 ποτήρια νερό
2 βανίλιες
χυμό από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα καρύδια πολύ καλά και εμένα εργαλείο μυτερό τρυπάμε τα καρύδια σταυρωτά και τα βάζουμε σ ενα μπολ με
λεμόνι και νερό και τα αφήνουμε για δύο ώρες

Μετά τα σουρώνουμε και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν
Μετά τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε στο νερό για 24 ώρες αλλάζοντας το νερό συνέχεια μέχρι να ξεπικρίσουν

Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουνε για 10 λεπτά και ρίχνοντας μετά μέσα τα καρύδια τα γαρύφαλλα τις βανίλες και τις φλούδες λεμονιού μέχρι να δέσει το γλυκό

Η Συνταγή είναι της κας Rena Babatsi

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο με βουτυρωτή σάλτσα λεμονιού
Επόμενο άρθροΡυζόγαλο