Γλυκό Ψυγείου με μπισκότα και μαρμελάδα φράουλα
Υλικά
1 κρέμες ζαχαροπλαστικής βανίλια
800ml γαλα κρύο γάλα χωρισμενο στα 2
1 γκαρνι σοκολατας
200ml κρύο γάλα
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ σοκολάτας
6 κσ μαρμελάδα φράουλα χωρισμένες σε 2 μπολ
Εκτέλεση
Σε ένα πυρέξ κανονικό στρώνουμε την βάση του με τα μπισκότα σοκολάτας, και το αφήνουμε στην άκρη Σε ένα μπολ αδειάζουμε μέσα την πρώτη κρέμα ζαχαροπλαστικής, ρίχνουμε μέσα 400ml γάλα και χτυπάμε με το μιξερ για να φτιάξουμε την κρέμα λεια και αφρατη. Μόλις η κρέμα είναι έτοιμη θα βάλουμε μέσα 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα και ανακατεύουμε να αναμυχθεί πλήρως με την κρέμα.
Στην συνέχεια παίρνω το πυρέξ και απλώνω την κρέμα πάνω στα μπισκότα ομοιόμορφα. Από πάνψ στρώνω άλλη μια στρώση με τα μπισκότα πτιμπερ και ρο αφήνω στην άκρη.
Στο ίδιο μπολ βάζω μέσα την δευτερη κρέμα ρίχνουμε μέσα τα 400μλ γάλα και χτυπάμε με το μίξερ.
Μόλις η κρέμα είναι και αυτή έτοιμη ρίχνω μέσα τις άλλες 3 κουταλιές μαρμελάδα ανακατεύω με την μαριζ για να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Απλώνω την 2η κρέμα πάνω απο την στρώση μπισκότων και απλώνω ομοιόμορφα και αφήνω το πυρέξ στην άκρη.
Μέχρι να ετοιμάσω το γκαρνί βάζω το πυρέξ στο ψυγείο για να σφίξει λίγο.
Σε ένα καθαρό μπολ αδειάζουμε μέσα το γκαρνί ρίχνουμε μέσα το γάλα και χτυπάμε με το μίξερ να αφρατεψει και να γίνει σαντιγί. Βγαζουμε το πυρεξε από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα την σαντιγί.
Από πάνω μπορούμε να βάλουμε τριμμένο μπισκότο ή τριμμένη σοκολάτα, και το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά να το κόψετε.