Δείτε Επίσης: Υπέροχο Γλυκό Ψυγείου πολύ κρεμώδης | Δροσερό Γλυκό με κρέμα λεμονιού και μαύρη σοκολάτα
Γλυκό Ψυγείου “Fanta”
Συστατικά
6 αυγά
5 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάου
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
10ml λάδι
Λευκή στρώση
250 g μαργαρίνης /βούτυρο
400 g τυρι cottage
5 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 φακελάκια ζάχαρης βανίλιας
Επίστρωση πορτοκαλιού
800 ml πορτοκαλάδα Fanta
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 σακουλάκια κρέμα βανίλιας γιώτης
Εκτέλεση
Σε μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζαχαρη και χτυπάμε με μίξερ χειρός να ασπρίσει. Προσθέστε το αλεύρι κακάο, μπεικιν, λάδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως το αδειάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψήνουμε στους 180 C για περίπου 20 λεπτά.
Για την λευκή στρώση.
Με το μίξερ χτύπησε το τυρί με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν και σιγά-σιγά πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια
Για την στρώση πορτοκάλι
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε 200 ml πορτοκαλάδα, τα φακελάκια κρέμα βανίλιας ενα-ενα και εφόσον ανακατέψουμε προσθέτουμε και την ζάχαρη ανακατεύουμε να λιώσει και αφήνουμε στην άκρη.
Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την υπόλοιπη πορτοκαλάδα ανακατευουμε και ρίχνουμε το μείγμα κρέμας βανίλιας.
Ανακατεύουμε συνέχεια μεχρι να πήξει η κρέμα.
Αδειάζουμε και στρώνουμε το μείγμα τυριού πάνω από την βάση
και από πάνω την κρέμα πορτοκάλι μόλις κρυώσει λίγο.
Βάλτε το κέικ στο ψυγείο και απολαύστε τη γεύση.
Δείτε Επίσης: Υπέροχο Γλυκό Ψυγείου πολύ κρεμώδης | Δροσερό Γλυκό με κρέμα λεμονιού και μαύρη σοκολάτα
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ