Αυτή η παραδοσιακή συνταγή θα σας ταξιδέψει η γλώσσα, βρασμένη με υπομονή και μεράκι, λιώνει στο στόμα, αφήνοντας μια αίσθηση απαλότητας και πλούσιας γεύσης

Υλικά:

1 μοσχαρίσια γλώσσα
1 ολόκληρο κρεμμύδι
2-3 σκελίδες σκόρδο (ολόκληρες)
2 φύλλα δάφνης
3-4 κόκκους μπαχάρι
Λίγους κόκκους από διάφορα πιπέρια
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ρίγανη
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε και πλένουμε πολύ καλά τη γλώσσα μέχρι να μην βγάζει καθόλου αίμα.
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και τη βάζουμε να βράσει.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη δάφνη, το μπαχάρι και τα πιπέρια.
Μόλις πάρει βράση ρίχνω μέσα τη γλώσσα χαμηλώνω τη φωτιά και αφήνω να σιγοβράσει για 4 ώρες.

Κατόπιν βγάζω τη γλώσσα σε μία πιατέλα και την αφήνω να κρυώσει λίγο για να μπορέσω να την καθαρίσω από τη σκληρή πέτσα. Μετά την κόβω σε φετούλες και ρίχνω από πάνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι ρίγανη λάδι και λεμόνι! Γίνεται μαλακή και πεντανόστιμη!

Καλή απόλαυση με αγάπη ❣️

Η Συνταγή είναι της κας Κυριακή Τσακάλου

Προηγούμενο άρθροΑρωματικό Χοιρινό Κατσαρόλας
Επόμενο άρθροΨωμάκια Μαλακά σαν Σύννεφα ☁️☁️☁️