Υλικά:

20-25 μπισκότα σαβαγιάρ (Savoyardi)
1 φλιτζάνι εσπρέσο (ή δυνατό καφέ φίλτρου), κρύο
500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης, παγωμένη
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, παγωμένο
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη (ή ανάλογα με το γούστο)
250 γρ. φράουλες, κομμένες σε φέτες
προαιρετικά: επιπλέον ζάχαρη άχνη και φράουλες για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Ετοιμάστε ένα φλιτζάνι εσπρέσο ή δυνατό καφέ φίλτρου και αφήστε το να κρυώσει εντελώς σε ένα ρηχό πιάτο ή μπολ.

Ετοιμάστε την κρέμα γιαουρτιού:
Σε ένα μπολ, χτυπήστε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει.
Προσθέστε το παγωμένο στραγγιστό γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί.
Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη άχνη αν χρειάζεται.

Βουτήξτε γρήγορα ένα-ένα τα μπισκότα σαβαγιάρ στον κρύο καφέ και στρώστε τα σε μια πιατέλα ή ένα ταψάκι (περίπου 5 μπισκότα σε σειρά για την πρώτη στρώση, ανάλογα με το μέγεθος της πιατέλας).
Απλώστε μια γενναία στρώση από την κρέμα γιαουρτιού πάνω από τα μπισκότα.
Τοποθετήστε μερικές φέτες φράουλας πάνω από την κρέμα.
Επαναλάβετε τις στρώσεις: βουτηγμένα μπισκότα, κρέμα γιαουρτιού, φράουλες.

Σκεπάστε το γλυκό και βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει καλά και να μαλακώσουν τα μπισκότα. Μπορείτε να το απολαύσετε και αμέσως, αλλά είναι πιο νόστιμο παγωμένο.

Πριν σερβίρετε, μπορείτε να πασπαλίσετε με επιπλέον ζάχαρη άχνη και να διακοσμήσετε με φρέσκες φράουλες και μαρμελάδα φραουλα.

Τι λες για αυτή τη συνταγή; Θα ήθελες κάτι άλλο;

H συνταγή είναι απο το Казано честно в кухнята