Υγρό, κρεμώδες, νόστιμο και πολύ εύκολο!! Θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο!! Δοκιμάστε το!!
ΥΛΙΚΑ :

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
3 αυγά χωρισμένα
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο
1 3/4 φλιτζάνι γάλα
1 1/2 φλυτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
ΓΕΜΙΣΗ :
3 μήλα ξεφλουδισμένα
4 φλιτζάνια νερό
1 1/2 – 2 1/2* φλιτζάνια ζάχαρη
2 πουτίγκες βανίλιας** (Κρέμα ‘Ανθος Αραβοσίτου Βανίλια )
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
1 3/4 κούπα κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
τριμμένη σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά, βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί διαμέτρου 26 – 28 εκ. περίπου. Τινάζετε το περιττό αλεύρι. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις.
Χωρίστε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια. Με ένα ηλεκτρικό μίξερ χτυπήστε τα ασπράδια αυγού σε ένα μπολ, μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές. Τοποθετήστε το μπολ στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτετε το λάδι, το γάλα, το
αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες. Χτυπήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Προσεκτικά αναδιπλώστε τα χτυπημένα ασπράδια αυγών με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα. Στη συνέχεια ρίχνετε το μίγμα στο έτοιμο ταψί. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή η οδοντογλυφίδα στη μέση του κέικ. Αφήστε το να κρυώσει.
ΓΕΜΙΣΗ : Κόψτε κάθε μήλο σε 8 φέτες. Βάλτε τα μήλα, το νερό και τη ζάχαρη σε κατσαρόλα και
σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα.
Στη συνέχεια, βγάλτε τα μήλα από το υγρό και τοποθετήστε τα στην ψημένη ζύμη. Χρησιμοποιήστε το υγρό αντί για το γάλα για να προετοιμάσετε τη πουτίγκα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Ρίχνετε τη πουτίγκα πάνω στα μήλα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ : Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν σταθερες
κορυφές. Απλώστε πάνω από την πουτίγκα. Πασπαλίστε με την τριμμένη σοκολάτα. Βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρετε. Καλή απόλαυση!!

Σημειώσεις συνταγής
* Η αρχική συνταγή ζητά 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη. Ήταν πολύ γλυκό για μένα, έτσι χρησιμοποίησα μόνο 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

** Χρησιμοποίησα 2 πακέτα πουτίγκας βανίλιας που πρέπει να μαγειρευτούν σε 4 φλιτζάνια γάλα (ή, στην περίπτωση αυτή, χυμό μήλου). 

ΠΗΓΗ: kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΨητές πατάτες με φασκόμηλο και πορτοκάλι…Επιλεγμένη Συνταγή
Επόμενο άρθροΈνα πιάτο που θα κάνει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι διαφορετικό