Υλικά
260 γρ. ζάχαρη
1 κ.σ. γλυκόζη (ή μέλι)
70 γρ. νερό
350 γρ. ταχίνι
1 βανίλια (ή 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας)
3 κ.γ. κακάο (για τον χαλβά με κακάο)
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη,γλυκόζη και 70 γρ.νερό.
Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να καραμελώσει και να πάρει το χρώμα σκουρόχρωμου μελιού.
Σε ένα μπολ βαθύ και φαρδύ βάζουμε την ταχίνι με το λάδι του καλά ανακατεμένο.
Αφού γίνει η καραμέλα τη ρίχνουμε σε τρεις δόσεις μέσα στο ταχίνι κι ανακατευουμε καλά.
Ρίχνουμε μία βανίλια κι ανακατευουμε λίγο ακόμη…όχι όμως πολύ γιατί χαλάνε οι ίνες του.
Επαναλαμβάνω ακριβώς την ίδια διαδικασία και για για τον χαλβά με κακάο, προσθέτοντας απλά στο ταχίνι κι ανακατεύοντας 3 κ.γ.κακάο
Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και η εκτέλεση της κας Ελινα Σκλαβου