Υλικά

Για τη ζύμη:
-2 φλιτζάνια γιαούρτι στραγγιστο
-2 φλιτζάνια ζάχαρη
-4 φλιτζάνια αλεύρι
-6 αυγά
-1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
-2 βανίλιες
-3 κουταλιές της σούπας κακάο.
Κρέμα-σαντιγι:
-2 φλιτζάνια κρεμα γαλακτος (κρύα)
-1 φλιτζάνι ζάχαρη
-1 βανίλια βανίλια

Για το γλασσο:
-4 κουταλιές της σούπας γάλα
-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
-2 κουταλιές της σούπας κακάο
-50 γραμμάρια βούτυρο.

Έχω ένα ταψί 26×19 εκατοστών.

Εκτέλεση

για την ζυμη
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το γιουρτι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη βανίλια και προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι. Η ζύμη θα είναι σαν παχύρρευστη.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 2 μέρη και στο δεύτερο μέρος προσθέτουμε κακάο.
Ψήνουμε σε δύο φόρμες στους 180*C για 30 λεπτά.
Ελέγχουμε με μια ξύλινη οδοντογλυφίδα.κρυώνουμε τα κέικ.

για την κρεμα-σαντιγι
Χτυπήστε την κρεμα γαλακτος και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν σφιχτες κορυφές.
Αλείψτε τα κρύα κέικ με την κρέμα.

για το γλασσο
Ρίχνουμε τα υλικα σε μια κατσαρόλα, βράζουμε για 1-2 λεπτά, κρυώνουμε ελαφρώς και περιχύνουμε.
Το κέικ κρατάει πολύ καιρό δεν μπαγιατεύει και είναι πολύ νόστιμο.