1. Τηγανιτά Κολοκυθάκια με υγρή σάλτσα

Είναι ένα από τα ταχύτερα και πιο νόστιμα πιάτα της κουζίνας, που σερβίρονται τόσο ως ορεκτικό όσο και ως συνοδευτικό. Τηγανίζονται σε λάδι και στη συνέχεια καρυκεύονται με άφθονο ξύδι, σχεδόν μαριναρισμένα και αρωματικά βότανα.

Υλικά

Κολοκύθι
Σκόρδο
Φρέσκος δυόσμος
Ελαιόλαδο
λευκό ξύδι
αλάτι
πιπέρι

Σπορέλαιο για τηγάνισμα.

Μέθοδος:

Ετοιμάστε ένα υγρό γαλάκτωμα με λάδι, ξύδι, λιωμένο σκόρδο, φύλλα δυόσμου, μια πρέζα αλάτι, πιπέρι και αφήστε το στην άκρη.
Πλύνετε και στεγνώστε τα κολοκυθάκια, τα κόψτε σε φέτες πάχους περίπου 3 mm, τα τηγανίζετε στο λάδι λίγα κάθε φορά, πρέπει να είναι χρυσά και τραγανά, στραγγίζετε σε μία χαρτοπετσέτα.
Μετά τα βάζετε απευθείας στο πιάτο σερβιρίσματος και όταν είναι ακόμα ζεστα, τα περιχύνετε με το γαλάκτωμα, ανακατέψτε και βάλτε στο ψυγείο για λίγες ώρες πριν τα σερβίρετε.

Είναι Φανταστικά!!!

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?