Γεμιστές Ψητές Πιπεριές σε σάλτσα ντομάτας

Υλικά

κόκκινες πιπεριές μετριες – 8-10 τεμ.
αυγά – 3 τεμ.
γιαούρτι – 300 ml
σκόρδο – 2 σκελίδες
ξύδι – 1 κουταλάκι του γλυκού
αλεύρι – 1 1/2 κουτ γλ γεματο
νερό – 1 1/2 φλυτζ καφε (105 μλ)
αλάτι
350 γρ τυρί

Για την σάλτσα ντομάτας
ντομάτες – 1 κουτακι πουρε ντομάτας
σκόρδο – 1-2 σκελίδες
αλεύρι – 1 κουτ
Πάπρικα – 1 κουταλιά γλ.
αλάτι

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα – Σοταρουμε σε λάδι ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο Προσθέτουμε τον πουρέ ντομάτας, λίγο νερό, μερικές σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες,αλευρι, αλάτι, πάπρικα. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά

Καθαρίζουμε τις πιπεριές και αρχίζουμε να ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Για το σκοπό αυτό σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε σταδιακά το ξύδι, το νερό,
το ψιλοκομμένο σκόρδο και όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το τυρί).

Θρυμματίζουμε ένα μικρό μέρος του τυριού (π.χ. από 350 γρ τυρί χρησιμοποιούμε 75 γρ για πολτοποίηση) και το ανακατεύουμε στο μείγμα και το άλλο μέρος του τυριού κόβουμε σε κύκλους στο μέγεθος του ανοίγματος των πιπεριών. Θα χρησιμοποιηθούν ως πώμα για να μην διαρρεύσει η γέμιση καθώς είναι αρχικά υγρή.

Γεμίζουμε τις πιπεριές με το μείγμα, τοποθετούμε το καπάκι του τυριού και κάνουμε το ίδιο με τις υπόλοιπες πιπεριές. Ριχνουνε την σαλτσα στις γεμιστές πιπεριές.
Ψήνουμε τις γεμιστές πιπεριές μέχρι να είναι έτοιμες (περίπου 20-30 λεπτά) στους 190 βαθμούς.

Διακοσμούμε με ψιλοκοκομμένο μαιντανό

Συνήθως φτιάχνω τη σάλτσα με φρεσκοκομμένη ντομάτα, κρεμμύδι, αλάτι, μια κουταλιά ζάχαρη, πάπρικα και την αφήνω να πήξει λίγο.
Σήμερα αποφάσισα να την φτιάξω με πουρέ ντομάτας.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠατάτες τηγανιτές στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ σοκολάτας καρύδας…υγρό, ζουμερό και απλά λιώνει στο στόμα