Υλικά:

3-4 λίτρα νερό
Αλάτι (για το νερό)
300 γραμμάρια σπαγγέτι (ή spaghettoni/rigatoni/paccheri)
150 γραμμάρια πανσέτα, κομμένη σε λωρίδες
200 γραμμάρια τυρί πεκορίνο, τριμμένο
4 αυγά
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες:

Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με  νερό, προσθέστε αλάτι και βάλτε τη στη φωτιά να βράσει. Μόλις βράσει, προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε τα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να είναι al dente.

Ενώ τα ζυμαρικά βράζουν, ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις λωρίδες πανσέτας και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
Ετοιμάστε την κρέμα αυγών: Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με ένα σύρμα. Προσθέστε το τριμμένο πεκορίνο και αρκετό μαύρο πιπέρι. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Όταν τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, στραγγίστε τα, κρατώντας λίγο από το νερό που έβρασαν. Προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι με την πανσέτα και ανακατέψτε καλά.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέστε την κρέμα αυγών στα ζυμαρικά και ανακατέψτε γρήγορα για να μην ψηθούν τα αυγά. Αν χρειαστεί, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε για να αραιώσετε τη σάλτσα.
Σερβίρετε: Σερβίρετε αμέσως τη καρμπονάρα, με επιπλέον τριμμένο πεκορίνο και μαύρο πιπέρι, αν θέλετε.

Συμβουλές:

Χρησιμοποιήστε φρέσκα αυγά και καλό τυρί πεκορίνο για την καλύτερη γεύση.
Μην παραψήσετε τα ζυμαρικά, πρέπει να είναι al dente.
Προσθέστε την κρέμα αυγών όταν το τηγάνι είναι εκτός φωτιάς για να μην ψηθούν τα αυγά.

ΠΗΓΗ: Jim McConnell

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Ζαχαρωτά με πουρέ μήλου
Επόμενο άρθροΜαριναρισμένο Κοτόπουλο ψητό