Υλικά
100 πιπεριές 🌶️
150 γρ. ζάχαρη 🍚
50 γρ. αλάτι (ίσως λίγο περισσότερο – εξαρτάται από το γούστο σας) 🧂
200 ml. λάδι 🍶🌻
200 ml. ξύδι 🍶🍇🍏
καρότα- 5-6 κομμάτια 🥕
μαϊντανός και σκόρδο για γεύση 🌱🧄
Εκτέλεση
1. Ψήστε τις πιπεριές.
2. Καθαρίστε τις πιπεριές.
3. Βάλτε τη ζάχαρη, το αλάτι, το λάδι και το ξύδι σε μια κατσαρόλα. Βάλτε στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το αλάτι.
4. Προσθέστε τα καρότα σε φέτες και το σκόρδο στις πιπεριές. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
5. Ρίχνουμε τη μαρινάδα και ανακατεύουμε.
6. Βάλτε τις πιπεριές στο ψυγείο και αφήστε τις να σταθούν όλη τη νύχτα.
7. Το πρωί, βάλτε τις πιπεριές σε βάζα και γεμίστε τις μέχρι το χείλος με τη μαρινάδα.
8. Βράζουμε για πέντε λεπτά τα βαζάκια.
9. Μόλις βρασουν, τις βγάζουμε και γυρίζουμε τα βάζα με τα καπάκια προς τα κάτω για να κενωθούν.
Καλή όρεξη! 🙂↕️🌶️🫑🫙
Προσαρμόστε τις ποσότητες ανάλογα τις αναγκες σας