Σπιτικά Ψωμάκια

Advertisement

Υλικά

360 γρ. λευκού αλευριού (3 φλυτζάνια)
5 γρ. ξηρή μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
200 ml ζεστό νερό

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι ,κάνουμε μια λακουβίτσα και ρίχνουμε την μαγιά.
Προσθέτουμε χλιαρό το νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά πολύ καλά.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας απο το λάδι. Ανακατεύουμε.
Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο νερό χλιαρό μέχρι να κάνουμε μια ζύμη μαλακή. Προσθέτουμε το αλάτι.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά περίπου.
Σκεπάζουμε τη ζύμη μας και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για 45 λεπτά.
Την βγάζουμε στο πάγκο την κάνουμε ένα κορμό και την χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 5 ίσα μέρη.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε ελαφρώς με το χέρι σε ένα τετράγωνο διπλώνουμε προς τα μέσα και τυλίγουμε.


Πλάθουμε λίγο αποφεύγοντας να πιέζουμε στη μέση.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλη η ζύμη μας.
Σκεπάζουμε τα ψωμάκια μας με μια πετσέτα και αφήνουμε 20 λεπτά.
Εν τω μεταξύ γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό και το βάζουμε να βράσει. Προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι και μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε δύο δύο τα ψωμάκια μας μέσα στο νερό και τα βράζουμε για 1 λεπτό.

Advertisement


Μ αυτό τον τρόπο γίνονται πολύ τραγανά.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Τα χαράζουμε απο πάνω τα πασπαλίζουμε με σουσάμι

και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
Μια υπέροχη συνταγή ψωμιού που δεν θα χρειαστεί να δοκιμάσετε άλλη!!!!!!

Subscribe to recipe’s youtube channel here

Advertisement

Δείτε Επίσης

Advertisement