Υλικά:

250 γρ. φουντούκια
250 γρ. αμύγδαλα
250 γρ. καρύδια
1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
½ κούπα φρυγανιά
1 κούπα ζάχαρη
Λίγη κανέλα και γαρύφαλλο (στην άκρη του κουταλιού)
Φιστίκια Αιγίνης για γαρνίρισμα
2 πακέτα φύλλο κρούστας
Βούτυρο λιωμένο
Για το σιρόπι:
3 ½ κούπες ζάχαρη
2 ½ κούπες νερό

Εκτέλεση:

Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο τα φουντούκια, τα αμύγδαλα και τα καρύδια μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Αφού κρυώσουν, τρίψε τα σε μέτριο μέγεθος.
Πρόσθεσε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο. Ανακάτεψε καλά.

Άπλωσε 2 φύλλα κρούστας βουτυρώνοντας καθένα.
Άπλωσε μια στρώση από το μείγμα με τους ξηρούς καρπούς.
Επανέλαβε και απλωσε ένα τριτο φύλλο και γεμιση και τυλιγουμε σε σφιχτό ρολο
Κόβουμε το ρολο σε κομματια και τα τοποθετουμε σε βουτυρωμένο ταψί
Συνεχίζουμε με τον ιδιο τρόπο στα υπολοιπα φύλλα
Αλοιφουμε την επιφάνεια με το υπολοιπο βούτυρο

Ψήσιμο:
Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30 λεπτά να ριδίσει καλα στο μεσαίο ραφι στις αντιστασεις.
Γύρισε το ταψί ενδιάμεσα για ομοιόμορφο ψήσιμο.

Σιρόπιασμα:
Ενώ ψήνεται το διπλότο, ετοίμασε το σιρόπι. Βράσε τη ζάχαρη με το νερό μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Αφαίρεσε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει ελαφρώς.
Ρίξε το καυτό σιρόπι πάνω στο ζεστό διπλότο.
Σερβίρισμα:
Άφησε το διπλότο να απορροφήσει καλά το σιρόπι.
Πασπάλισε με φιστίκια Αιγίνης και σερβίρε.

Η Συνταγή είναι της κα Nantia Xalina