Τούρτα Πορτοκάλι

Υλικά

150 γρ. μπισκότα (σαβαγιάρ)
Γ​άλα
2 πορτοκάλια

Πρώτη Κρέμα
1 λίτρο γάλα
8 κ.σ.ζάχαρη
90gr. κορν φλάουρ
2 βανίλιες
2 κρόκοι αυγού
70gr. σιρόπι καραμέλας {αυτό που βάζουμε στα παγωτά}
2 κ.σ. βούτυρο ή Βιτάμ

Δευτερη Κρέμα
600 ml χυμό πορτοκαλιού
120 γραμμάρια ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ

Έβαλα 100 γρ ζάχαρη στον χυμό πορτοκαλιού, γιατί τα πορτοκάλια μου ήταν πολύ γλυκά και τα στραγγίξα.

Εκτέλεση

Σε μια φόρμα για κέικ με πάτο που πέφτει και διάμετρο 26 εκ. απλώνουμε το μπισκότα (σαβαγιάρ) βουτηγμένα σε φρέσκο ​​γάλα.
Κόβουμε φέτες δύο πορτοκάλια και τα κόβουμε στη μέση μισοφέγγαρα. Τα τακτοποιούμε στον τοίχο της φόρμας πιέζοντάς τα να επικαλύπτονται με τα Σαβογιάρ.

Ετοιμάζουμε την πρώτη κρέμα
Το γάλα το βάζετε σε μια κατσαρόλα πάνω στη φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ βάζετε τους κρόκους τη ζάχαρη το κορν φλάουρ τη βανίλια και μια κούπα από το ζεστό γάλα και τα χτυπάτε μέχρι να γίνουν κρέμα.
Ρίχνετε το μείγμα των αυγών μέσα στο υπόλοιπο γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύετε μέχρι να πήξει, πάνω στην φωτιά.
Όταν πήξει την κατεβάζετε από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το βούτυρο ή Βιτάμ και το σιρόπι καραμέλας, ανακατεύοντας για να λιώσουν. Ρίχνουμε την έτοιμη κρέμα πάνω από την βάση βάσουμε στο ψυγείο και κάνουμε μια δεύτερη κρέμα.

Για την κρέμα πορτοκάλι:
Σε μια κατσαρόλα βάζω τον κρύο χυμό και το κορν φλάουρ
Ανακατεύω με το σύρμα να διαλυθεί και προσθέτω τη ζάχαρη
Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά και μαγειρεύω για 6-8 λεπτά ανακατεύοντας μέχρι να δέσει η κρέμα. Αποσύρω από τη φωτιά και την αφήνω να γίνει χλιαρή

Περιχύνουμε την πρώτη κρέμα. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και πασπαλίζουμε στην άκρη με τρίμμα καρύδας.

Υ.Γ Έβαλα 100 γρ ζάχαρη στον χυμό πορτοκαλιού, γιατί τα πορτοκάλια μου ήταν πολύ γλυκά και τα στραγγίξα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΓαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς μίξερ!!!
Επόμενο άρθροΗ Μπουγάτσα της Παναγίας… υπέροχος Προζυμενιος Άρτος αρωματικός, αφρατος