Κουραμπιέδες και κουλουράκια

Οι Κουραμπιέδες και κουλουράκια είναι παραδοσιακά και συνήθως σερβίρονται κατά τη διάρκεια των εορτών ή και στην καθημερινότητα. Είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν έναν καφέ ή ένα τσάι, ή απλά για να τα απολαύσετε ως ένα γλυκό επιδόρπιο.

Συστατικά κουραμπιέδες

250 γρ ανάλατο βούτυρο
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
100 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα
1/2 κιλό ζάχαρη άχνη για ξεσκόνισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη. Στη συνέχεια, προσθέστε τον κρόκο αυγού, τη βανίλια, το ροδόνερο και ανακατέψτε. Προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ για να γίνει μια ζύμη. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα σκεπασμένο σε ένα μπολ. Εν τω μεταξύ βάζετε τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα στο φούρνο και τα ψήνετε. Όταν κρυώσουν τα αμύγδαλα προσθέτουμε στη ζύμη και ζυμώνουμε. Φτιάξτε στρογγυλές μπάλες σε στρωμένο χαρτί. Και μαγειρέψτε για 15-20 λεπτά μέχρι να είναι έτοιμο. Στους 180c. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

Κουραμπιέδες και κουλουράκια

Υλικά Κουλουράκια
250 γρ ανάλατο βούτυρο
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επικάλυψη
1 κουταλιά της σούπας γάλα με αυγό
σουσάμι

Εκτέλεση

Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη, προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε σιγά σιγά να γίνει μια ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγα λεπτά, βάζουμε πλεξούδες σε στρωμένα ταψιά και αλείφουμε με γάλα/αυγό πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά

Οι Συνταγές είναι της Angela ConstantinidisGreek Recipe Exchange Group

Προηγούμενο άρθροΧοιρινή Τηγανιά με κρεμμύδι και πιπεριές
Επόμενο άρθροΓαλλικού τύπου μπαγκέτα