Αν σας αρέσει η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια!
Τι πιο ωραίο από ένα δροσερό ρόφημα που σβήνει τη δίψα και μοσχοβολάει φρούτα και μέντα; Εγώ το φτιάχνω συνέχεια όταν ζεσταίνει ο καιρός, γιατί είναι πανεύκολο και γίνεται σε χρόνο ρεκόρ. Είναι και πολύ εντυπωσιακό όταν το σερβίρεις με παγάκια και φρούτα.
Δροσιστικό Ρόφημα με Ιβίσκο, Λεμόνι και Πορτοκάλι
Φτιάξτε ένα δροσιστικό ρόφημα ιβίσκος με λεμόνι, πορτοκάλι και μέντα. Πανεύκολη συνταγή που σβήνει τη δίψα και γίνεται σε 20 λεπτά!
Prep Time
10 minutes
Cook Time
10 minutes
Additional Time
1 hour
Total Time
1 hour 20 minutes
Ingredients
- 1 πορτοκάλι
- 1 λεμόνι
- Ιβίσκος (περίπου 2-3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα άνθη, ή 3-4 φακελάκια τσάι καρκάδε)
- Μερικά κλωναράκια φρέσκια μέντα (μόνο τα φύλλα, τους μίσχους τους πετάμε)
- Ζάχαρη (όσο γλυκό το θέλετε, εγώ βάζω περίπου 3-4 κουταλιές της σούπας, αλλά μπορείτε και λιγότερο ή περισσότερο)
- Νερό (περίπου 1 λίτρο)
- Παγάκια για το σερβίρισμα
- Επιπλέον φέτες φρούτων και κλωναράκια μέντας για γαρνίρισμαανόστιμη, οπότε κρατήστε την!
Instructions
┊◌🍳┊◌🔪┊◌🥣┊
- Κόβω το πορτοκάλι και το λεμόνι σε λεπτές φέτες.
Σε μια βαθιά κατσαρόλα, ρίχνω το νερό και το βάζω να βράσει σε δυνατή φωτιά. - Μόλις βράσει το νερό, προσθέτω το καρκάδε (τα αποξηραμένα άνθη ή τα φακελάκια).
- Ρίχνω μέσα στην κατσαρόλα τις φέτες από λεμόνι και πορτοκάλι, τα φύλλα μέντας και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύω καλά και αφήνω το μείγμα να βράσει σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, για να βγουν όλα τα αρώματα και οι γεύσεις.
Αποσύρω την κατσαρόλα από τη φωτιά. - Σουρώνω το ρόφημα για να αφαιρέσω τα φρούτα, τη μέντα και τον ιβίσκο.
Το αφήνω να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. - Μόλις κρυώσει, το βάζω στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Όταν θέλω να σερβίρω, γεμίζω ποτήρια με παγάκια, ρίχνω το δροσερό ρόφημα και γαρνίρω με φέτες φρούτων και κλωναράκια μέντας.
Καλή σας απόλαυση! Αυτή η συνταγή είναι δοκιμασμένη και πεντανόστιμη
Notes
Tips από εμένα:
- Γλυκύτητα: Προσαρμόστε τη ζάχαρη στα γούστα σας. Μπορείτε να ξεκινήσετε με λιγότερη και να προσθέσετε στο τέλος αν χρειαστεί.
- Ποικιλία: Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα φρούτα, όπως φράουλες, ροδάκινο ή κεράσια, κατά το βράσιμο για έξτρα άρωμα και γεύση.
- Μέντα: Αν δεν έχετε φρέσκια μέντα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο αποξηραμένο δυόσμο, αλλά η φρέσκια είναι καλύτερη.
- Σερβίρισμα: Αν θέλετε να το κάνετε ακόμα πιο εντυπωσιακό, μπορείτε να παγώσετε φέτες φρούτων μέσα σε παγάκια!
Μην το ξεχάσετε
Πώς σας φάνηκε η συνταγή μας; Αφήστε μας τη βαθμολογία σας με αστεράκια !