Μπισκότα βουτύρου
Είναι από τα πιο κλασικά μπισκότα βουτύρου, εξαιρετικά νόστιμα, ιδανικά για να συνοδεύσουν το απογευματινό τσάι.
Σήμερα ήθελα να του δώσω μια χαρούμενη πινελιά για το κοριτσάκι μου 😉
ΥΛΙΚΑ x περίπου 30/35 τεμάχια:
250 γρ βούτυρο (μαλακό)
125 γρ ζάχαρη άχνη
2 ολόκληρα αυγά (Μ)
400 γρ αλεύρι 00
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ.
1 φακελάκι βανίλια
Το ξύσμα ενός ολόκληρου λεμονιού
Μια πρέζα αλάτι.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ
Χρησιμοποίησα σοκολάτα γάλακτος και ζαχαρωτα.
Εκτέλεση
Αφήνουμε το βούτυρο εκτός ψυγείου για περίπου μία ώρα, πρέπει να γίνει απαλό γιατί θα χρειαστεί να χτυπηθεί.
Με ένα ηλεκτρικό σύρμα ή στο μίξερ χτυπάμε το μαλακωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας, μια πρέζα αλάτι και το ξύσμα λεμονιού.
Μόλις χτυπηθούν, προσθέτουμε τα αβγά, ένα-ένα, τέλος προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί
καλά η ζυμη.
Ρίξτε η ζυμη που έχετε φτιαξει σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με ένα μεγάλο ακροφύσιο αστέρι και φτιάξτε τα μπισκότα σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα,
δίνοντάς τους το σχήμα που προτιμάτε.
Ψήνουμε σε στατικό προθερμασμένο φούρνο στους 160° για 20-23 λεπτά περίπου, μόλις πάρουν λίγο χρώμα οι άκρες, είναι έτοιμες, τις βγάζουμε από το φούρνο και
τα αφήνουμε να κρυώσουν στο ταψί.
ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΤΕ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ.
Αποθηκεύστε σε ένα βαζο τα μπισκότα.
Η Συνταγή είναι απο το Midailatuaricetta