Συνταγή για το καλύτερο κέικ καρότου που υπάρχει. Η ψίχα του παντεσπάνι είναι τρυφερή, υγρή και πολύ χνουδωτή που μαζί με την κρέμα και την καραμέλα γίνονται ένα εξαιρετικό γλυκό. Είναι ένα επιδόρπιο που θα φαίνεται καλό τόσο σε ένα τραπέζι γιορτής όσο και για εσάς. Η γεύση του είναι πολύ ισορροπημένη και μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Συστατικά:

Παντεσπάνι
150 γραμμάρια αλεύρι
1/2 κουτ. αλατιού
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
1/2 κουταλιά της σούπας μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γαρύφαλλο μπαχαρικό
1/2 κουτ. αλατιού

250 γραμμάρια τριμμένο καρότο

180 ml λαδιού
85 g ζάχαρης
2 αυγα
1 φακελάκι μαγιάς

100 γρ. Καρύδια

Κρέμα
400 γρ. Τυρί κρέμας
200 ml κρέμα γάλακτος
40 γρ. Ζάχαρη άχνη

Καραμέλα
150 g ζάχαρης
50 ml νερού
80 ml κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
30 g βουτύρου με αλάτι

Εκτέλεση

Για την καραμέλα
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ζάχαρη και νερό και την βάζουμε στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα την κρεμα γάλακτος ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε και το βουτυρο.
Σβήνουμε την φωτιά και ανακατευουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία πηχτή καραμέλα και αφήνουμε στην άκρη

Για το Παντεσπάνι

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα πρώτα 6 συστατικά της ζύμης ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη
Σε μίξερ βάσης με το εξάρτημα του σύρματος ρίχνουμε το λάδι και την ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά.
Μετά ρίχνουμε μέσα τα αυγά πρώτα το ένα χτυπάμε και μετά το αλλο, μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε μέσα το μειγμα του αλευριού και το φακελάκι της μαγιάς και χτυπάμε να πάρουμε ένα πηχτό μείγμα.
Αδειαζουμε μέσα και το τριμμένο καρότο και ανακατευουμε πάλι και τέλος τα χοντροτριμμένα καρύδια.

Σε μία στρογγυλή φόρμα στρωμένη με χαρτί ψησίματος αδειαζουμε το 1/3 τους μείγματος με το καρότο.
Το βάζουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ελεγχουμε με την οδονταγλυφίδα εάν είναι ετοιμο)
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία 2 φορές ακόμη να παρουμε 3 βάσεις παντεσπανι

Για την κρέμα σαντιγί

Σε ένα μιξερ βασης χτυπαμε τυρι κρέμα, κρέμα γάλακτος και ζαχαρη άχνη μέχρι να παρουμε μία ωραία σαντιγί.

Συναρμολόγηση

Σε ένα στρογγυλό τσέρκι στρωμένο τα πλαινα με χαρτι ψησίματος βάζουμε την πρώτη βάση παντεσπανι και από πάνω την μιση σαντιγί και την απλώνουμε. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και για τις άλλες 2 βάσεις.
Τέλος με μία σακουλα ζαχαροπλαστικής απλώννουμε την καραμέλα πάνω από το τελευταίο στρώμα σαντιγής.
Αφαιρουμε το τσερκι και το χαρτι γυρω γυρω και ειναι έτοιμο να κοψουμε και να σερβίρουμε.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΤο πιο εύκολο γλυκάκι
Επόμενο άρθροΧταποδάκι με Ρύζι με κόκκινο κρασί.