Δείτε Επίσης: Τσουρεκάκια Γεμιστά με κιμά | Εκμεκ με Τσουρέκι

Τσουρέκι με γιαούρτι & σοκολάτα

Η Συνταγή είναι του giorgos tsoulis

Υλικά

Για τη ζύμη:
425 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
280 γρ. βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε κύβους
1 φακελάκι ξερή μαγιά
70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική & έξτρα 1 κ.γ.
60 γρ. ΝΟΥΝΟΥ Γεύσεις Σπιτικές
5 μεγάλα αυγά, από το ψυγείο
1 κ.σ. γιαούρτι, στραγγιστό
1 ½ κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
220 γρ. καστανή ζάχαρη & έξτρα 2 κ.σ.
3 κ.σ. κακάο
2 κ.σ. σκόνη εσπρέσο
1 κ.σ. τριμμένη κανέλα
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 αυγό, χτυπημένο, για το άλειμμα της ζύμης

Εκτέλεση

Απλώνουμε το αλεύρι σε ένα ταψί και το βάζουμε στο ψυγείο για 45 λεπτά.
Βάζουμε το βούτυρο μέσα στον κάδο του μίξερ και το χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
Αδειάζουμε το βούτυρο σε μία διαφανή μεμβράνη, το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε στην κατάψυξη.
Διαλύουμε τη μαγιά μαζί με το 1 κ.γ. ζάχαρη μέσα στο γάλα εβαπορέ και το αδειάζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ.

Προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, τα αυγά, το γιαούρτι, το αλάτι και το παγωμένο αλεύρι.
Ζυμώνουμε με το γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για δύο λεπτά, δυναμώνουμε την ταχύτητα στο μέτριο και ζυμώνουμε για άλλα πέντε λεπτά. Πρέπει η ζύμη να είναι κολλώδης και ελαστική.
Συνεχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας σιγά σιγά το παγωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε για άλλα 5 – 6 λεπτά μέχρι να διαλυθεί το βούτυρο (μπορεί να χρειαστεί να σταματάμε το ζύμωμα μερικές φορές για να πάρουμε τυχόν ζύμη που έχει κολλήσει στα τοιχώματα).
Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ τη σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να φουσκώσει στο ψυγείο για 8 ώρες.

Στη συνέχεια ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη γέμιση μαζί με 2 κ.γ. νερό έτσι ώστε το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο και αφήνουμε στην άκρη.
Αλευρωβουτυρώνουμε μία στρογγυλή φόρμα με τρύπα για κέικ στη μέση διαμέτρου 18 εκατοστών και την αφήνουμε στην άκρη.

Δείτε Επίσης: Τσουρεκάκια Γεμιστά με κιμά | Εκμεκ με Τσουρέκι

Η συνέχεια της Συνταγής από τον  giorgos tsoulis