Υλικά:
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
3-4 γαρύφαλλα
Χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας μέλι
Για τη βάση:
250 γραμμάρια κανταΐφι (ανοιγμένο καλά)
100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο (ή φυτικό)
Προαιρετικά: σπασμένα καρύδια, χαλεπιανά, αμύγδαλα, κανέλα
Για τη Λιβανέζικη κρέμα:
6 ποτήρια γάλα
6-7 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
7 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα
1-2 κουταλάκια του γλυκού ανθόνερο
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
1 Dream Topping (προαιρετικά)
3/4 ποτήρι γάλα (αν χρησιμοποιηθεί Dream Topping)
Για το σερβίρισμα:
90 γραμμάρια φιστίκια Αιγίνης (χαλεπιανά)
Εκτέλεση:
για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
Βράζουμε για 3-4 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει.
για τη βάση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Ανοίγουμε καλά το κανταΐφι και το απλώνουμε σε ένα πυρέξ.
Το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
Πασπαλίζουμε με τα προαιρετικά υλικά (καρύδια, κλπ) και λίγη κανέλα.
Ψήνουμε μέχρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
Περιχύνουμε το κανταΐφι με το κρύο σιρόπι.
Το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.
για τη Λιβανέζικη κρέμα:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το ανθόνερο.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι.
Προαιρετικά: Ετοιμάζουμε το Dream Topping:
Χτυπάμε το Dream Topping με το γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Απλώνουμε τη σαντιγί πάνω από την κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα φιστίκια Αιγίνης.
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Καλή επιτυχία!
Η Συνταγή/Φωτό είναι της κας Despo Ermogenous