Υλικά:

500 γραμμάρια κανταΐφι,
300 γραμμάρια αγελαδινό βούτυρο
ΣΙΡΟΠΙ:
4 ποτήρια νερού νερό
4 ποτήρια νερού ζάχαρη
1 λεμόνι το χυμό του
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα
125 γρ ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι
1 βανίλια,
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
ΣΑΝΤΙΓΥ:
1 μόρφατ μεταλλικό κουτί
2 κούπες άχνη ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας γάλα φρέσκο

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε με τα 50 γρ το ταψί το ρηχό της κουζίνας μας
Τοποθετούμε μέσα το κανταΐφι και το ανοίγουμε πάρα πολύ καλά
Ρίχνουμε πάνω του λιωμένο χλιαρό το βούτυρο(250 γρ) και το ανακατεύουμε με τα.χέρια καλά
Θέλουμε να μουσκευτεί καλά όλο
Το ισιώνουμε καλά και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς να κοκκινίσει καλά όχι να καεί.
Το βγάζουμε και το αφήνουμε όλη νύχτα.
Την επομένη εάν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας βάζουμε πλαστικά γάντια
Παίρνουμε το κανταΐφι και το τοποθετούμε στο τάπερ η στο ταψί μας(νούμερο 30)
Το ανακατεύουμε και το ισιώνουμε
Το αφήνουμε στην άκρη

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε το νερό με την ζάχαρη για 5 λεπτά από την ώρα που αρχίζει ο βρασμός στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε το χυμό του λεμονιού
Το κατεβάζουμε από την εστία και το αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου
Στην συνέχεια σιροπιάζομαι το κανταΐφι με κουτάλα σιγά σιγά

ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε το γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί
Ρίχνουμε μέσα το κορν φλάουρ με αλεύρι αφού προηγουμένως τα έχουμε διαλύσει σε λίγο από το ζεστό γάλα
Ανακατεύουμε και όταν πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε μέσα βανίλια, και το βούτυρο
Οταν κρυώσει πολύ καλά την αφρατεύουμε με το μίξερ και βάζουμε μέσα 1 κούπα χτυπημένη σαντιγί.
Ανακατευουμε απαλά με μαρίζ και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο κανταΐφι

ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε το μόρφατ με την άχνη ζάχαρη, και φρέσκο γάλα
Την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα!

Eκτέλεση φωτό Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Προηγούμενο άρθροΓλυκό Κουταλιού Πορτοκάλι από τα παλιά
Επόμενο άρθροΗ Μαγική Σούπα που χάνεις Πολλά Κιλά