Ένα γλυκό δροσερό που θα συμπληρώσει το γιορτινο τραπέζι…..

Υλικά

Σιρόπι
250 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
1 ξυλάκι κανέλας
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
Φλούδες πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι

Βάση
200 γρ τσουρέκι

Κρέμα
400 γρ γιαούρτι στραγγίσει
200 γρ κρέμα γάλακτος πλήρης
100 γρ ζάχαρη άχνη
Μισό κουταλάκι γλυκού μαχλεπι κοπανισμενο
Ένα τέταρτο κουταλάκι γλυκού μαστίχα κοπανισμενη
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Θα χρειαστείτε ένα ταψακι 25 εκατοστών

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολακι βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι και μόλις πάρει βράση και λυωσει η ζάχαρη κατεβάζουμε από την φωτιά……..
Κόβουμε φέτες το τσουρέκι και γεμίζουμε τον πάτο του ταψιού
Ψήνουμε δέκα λεπτά στον φούρνο στους 200 βαθμούς…..
Μόλις πάρει χρώμα το βγάζουμε και περιχυνουμε το σιρόπι….
Το αφήνουμε είκοσι λεπτά να ρουφήξει όλο το σιρόπι…..
Εν τω μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας σε πολύ δυνατή ταχύτητα για δύο λεπτά….
Όταν ρουφήξει το τσουρέκι το σιρόπι στρώνουμε από πάνω την κρέμα….
Με ένα πηρούνι κάνουμε γραμμές στην κρέμα και στολίζουμε το γλυκό όπως θέλουμε…..
Όπως καταλάβατε είναι ένα γλυκό πολύ ελαφρύ και εύκολο….

H συνταγή είναι της κας Χρυσουλα Βιερου