Συστατικά
1 κουταλιά της σούπας. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
220 γρ κρέμα τυρί
¼ κούπα πλήρες γάλα ή κρέμα
1 κούπα φέτα
1 κούπα τριμμένη μοτσαρέλα
⅓ φλιτζάνι ελληνικό γιαούρτι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο, και περισσότερο για γαρνιτούρα
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, και περισσότερα για γαρνίρισμα
1 κουτ. ξύσμα λεμονιού
¼ κγ κόκκινες νιφάδες πιπεριού
αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 φλιτζάνι μισά ντοματίνια
½ φλιτζάνι ελιές καλαμών, κομμένες σε φέτες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
ελαιόλαδο,
Κατευθύνσεις
Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, θερμαίνετε το ελαιόλαδο.
Προσθέστε σκόρδο και νιφάδες τσίλι ανακατεύοντας συχνά, και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματίσετε, περίπου 1 λεπτό.
Προσθέστε τυρί κρέμα, σπάστε το τυρί κρέμα με ένα ξύλινο κουτάλι, και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσει.
Ανακατέψτε το γάλα και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί καλά το μείγμα.
Προσθέστε φέτα, μοτσαρέλα, γιαούρτι, χυμό λεμονιού, άνηθο, μαϊντανό και ξύσμα λεμονιού.
Ακολουθήστε με το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε μέχρι να λιώσουν τα τυριά, περίπου 5 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και στη συνέχεια πασπαλίστε με ελαιόλαδο.
Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο και μαϊντανό.
Πασπαλίστε με ελιές καλαμών και ντοματίνια, αγγούρι και κόκκινο κρεμμύδι.
Σερβίρετε ζεστό με ψημένη μπακέτα για “βουτιές”.
Credit to Olive & Mango