Πατατοκεφτέδες 

Συστατικά:

700 γρ πατάτες
2 μέτρια ολόκληρα αυγά
2 κουταλιές αλεύρι 00
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
Φρέσκος μαϊντανός για γεύση.
Αλάτι για γεύση.
Πιπέρι όσο χρειάζεται.

Για τηγάνισμα:
Σπορέλαιο για γεύση
Βούτυρο για γεύση.

Εκτέλεση

Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε και τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό του τριφτη.
Τα στύβετε καλά σε σωρούς με τα χέρια σας για να φύγει το μεγαλύτερο μέρος του φυτικού νερού και τα αφήνετε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το κουρκούτι χτυπώντας τα αβγά με ένα σύρμα χειρός, προσθέτουμε το αλεύρι, το τριμμένο τυρί, το πιπέρι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.
Δεν έχει σημασία αν υπάρχουν σβώλοι, αν αφήσετε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά θα εξαφανιστούν 😉.
Προσθέστε τις πατάτες, αλάτι και ανακατέψτε τα όλα καλά, θα σας φανεί λίγο κουρκούτι, αλλά δεν είναι.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι με μια κσ βουτυρο , παίρνουμε το μείγμα σε κουταλιές και τις βάζουμε στο λάδι, πατώντας τους με το πίσω μέρος του κουταλιού.
Ροδίζουμε τη τηγανίτα σε μέτρια δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές, συχνά γυρνώντας την ανάποδα με τη βοήθεια μιας σπάτουλας κουζίνας, όταν ροδίσουν τα βάζουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τις τηγανίτες πατάτας όσο είναι ακόμα ζεστές.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Mi dai la tua ricetta?

Προηγούμενο άρθροΚεφτέδες με σπανάκι…Προσοχή! Εξαφανίζονται σε μια στιγμή 😁
Επόμενο άρθροΠαπαρδέλες με Μπρόκολο και Μπεικον