Μπουρέκια με παστουρμά

Τα Μπουρέκια με παστουρμά είναι ένα γευστικό ποίημα! Δοκιμάστε τα με την πρώτη ευκαιρία και απολαύστε τα με τους αγαπημένους σας, …

Υλικά

Για 48τμχ
500γρ φύλλο γιουφκά
150γρ παστουρμά
200γρ κασέρι
5 μικρές τομάτες
5 πιπεριές πράσινες & κόκκινες
1/2 κουταλιά γλυκού αλάτι
1/2 κουταλιά γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη γέμιση
Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, κόβουμε στη μέση οριζόντια, αφαιρούμε με κουταλάκι τους σπόρους. Κόβουμε σε μικρά καρέ. Κόβουμε σε μικρά καρέ και τις πιπεριές. Ρίχνουμε στο τηγάνι. Σε δυνατή φωτιά, σωτάρουμε να μαλακώσουν και να χάσει η τομάτα τα υγρά της. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, σβήνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο παστουρμά, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στην άκρη.

Κόβουμε το φύλλο
Ανοίγουμε τα φύλλα σε μεγάλη επίπεδη επιφάνεια. Ξεσκονίζουμε με πινέλο, αν έχουν περίσσιο αλεύρι στην επιφάνειά τους. Το φύλλο γιουφκά δεν έχει. Βάζουμε τα φύλλα το ένα πάνω στο άλλο. Συνήθως είναι 6 φύλλα στο πακέτο των 500γρ.

Κόβουμε με μαχαίρι ή τη ρόδα της πίτσας, σταυρό στα 4. Κάθε τέταρτο χωρίζουμε στη μέση σε δύο τρίγωνα. Τοποθετούμε τα τρίγωνα το ένα πάνω στο άλλο.
Ετοιμάζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια
Σε κάθε τρίγωνο, βάζουμε μια κουταλιά γλυκού γέμιση, λίγο κασέρι τριμμένο στην φαρδιά πλευρά. Διπλώνουμε τα πλαϊνά και κάνουμε ρολάκι κυλώντας προς την μύτη. Αν το φύλλο είναι πιο στεγνό, αλείφουμε με νερό με τα δάχτυλά μας. Αφήνουμε στην άκρη μέχρι να τελειώσουν όλα.

Τηγανίζουμε ή ψήνουμε
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, τόσο όσο να φτάσει στη μέση των μπουρεκιών. Είναι έτοιμο όταν βυθίζοντας την άκρη μιας ξύλινης κουτάλας, βγαίνουν φυσαλίδες με έντονη ροή. Βάζουμε προσεκτικά όσα μπουρέκια χωρούν σε μια στρώση. Όταν ψηθούν από την μια πλευρά, γυρίζουμε από την άλλη. Ψήνονται πολύ γρήγορα.

Εναλλακτικά, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 200 βαθμών, μέχρι να ροδίσουν. Αλείφουμε τα πιτάκια με μίγμα νερού και λαδιού και τοποθετούμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί.

Ακολουθήσαμε την συνταγή από το https://www.tastefull.gr/

Προηγούμενο άρθροΜαγειρευτές μπριζόλες με νόστιμη σάλτσα μανιταριών
Επόμενο άρθροΧτένι με Μελιτζάνες φούρνου μελομένες!!